Annons

Annons

Åldern då vi är minst lyckliga

Här är åldern då lyckan lyser med sin frånvaro. Har du bottennoteringen framför eller bakom dig?


Det där med 40-årskrisen kanske stämmer mer än vi trott. Ny forskning visar nämligen att vår lyckokurva slår i botten i åldern 40-42. Men det finns hopp om tillvaron, efter 42 år vänder grafen uppåt igen, menar forskare vid Univeristy of Warwick.

Annons

Det är en studie utförd av Terence Cheng, Nick Powdthavee och Andrew Oswald, professorer i nationalekonomi, som står bakom rapporten. De har kartlagt välmåendet bland 50 000 vuxna personer i bland annat Australien, England och Tyskland för att hitta mönster och gemensamma nämnare kring lycka.

Gilla MåBra på Facebook

Och den mänskliga lyckokurvan är bokstavligt talat formad som ett stort leende! En U-form som visar hur barndomens lycka dalar nedåt för att nå botten kring 40, sedan vänder det och och nivåerna stiger igen – för att slå i taket kring 70-årsåldern.

 

Man tror att barndomens- och ålderdomens skyddsnät och frihet är en bakomliggande orsak till att lyckonivåerna är högre då. Kring 40 är oftast ansvaret för arbete och egen familj som störst, något som kan påverka det allmänna välbefinnandet, tror forskarna.

 

Källa: Mail Online

 

Av Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…