Annons

Annons

Hur ligger ni? Ert sätt att sova visar hur kära ni är!

Vad säger ert sätt att sova om er kärlek? En hel del, enligt sajten littlethings.com. Här är sex sovställningar som skvallrar om relationsläget!

När vi sover är det vårt undermedvetna som tar över. Kroppsspråket kan tala fritt och kan på så sätt avslöja våra känslor betydligt mer sanningsenligt än i vaket tillstånd. I alla fall om vi kan tyda det, menar Patti Wood, författaren bakom Success Signals, A Guide to Reading Body Language.

Annons

Här är fem av de vanligaste sovställningarna och vad dessa kan berätta om era känslor för varandra.

Ni sover sked…
Om ni skedar varandra, en klassiker när den en ena ligger med ryggen mot partnerns mage, gör ni som relativt många av världens samsovare. Nästan 20 procent av alla par som delar säng antas sova på detta vis. I den här sovställningen visar den som håller om sin partner både dominans och beskyddarinstinkt. Den som blir omkramad visar samtidigt tillit till sin älskade, eftersom sovställningen också har en sexuell underton.
 
Ni sover ihoptrasslade
Är ni ett av de par som lägger sig tätt ihopslingrade med ansiktena mot varandra när ni ska sova? Grattis, det är nämligen ett tecken på nyförälskelse eller att det vankas sex. Om åren går och sovställningen består kan det istället signalera att ni är väldigt beroende av varandra.
Ni lösgör er från varandra
Om ni somnat i famnen på varandra i stil med ”det ihoptrasslade paret” för att sedan vända er åt varsitt håll är det ett gott tecken. Det tyder på en stark relation med stor tillit, där paren kan växla mellan intimitet och självständighet.
Ni sover rygg mot rygg
Ända mot ända kan inget hända… Men par i denna sovställning visar tvärtom inte upp något avstånd till varandra känslomässigt, trots att ni inte nuddar varandra fysiskt. Här är individerna trygga i sig själva och sovställningen pekar på närhet och sund självständighet. Hos par som är nykära brukar rumporna eller ryggarna snudda vid varandra.
Ni tåflirtar
Har ni fysisk kontakt via fötter eller ben? Då söker ni känslomässig – eller sexuell – kontakt. Par som gör detta i sängen tenderar att ha ett mycket starkt band, ni kan helt enkelt inte få nog av varandra. Inte ens i sömnen!
Ni kramas
Vilar en av er huvudet mot den andras bröst och era ben är ihopslingrade? Det är en sovställning som utstrålar omhändertagande och tillit, där personen som ligger på rygg skyddar den som vilar huvudet mot hens bröst. Mycket vanligt bland nykära par!
… och varning för belamraren!
Om en av er har en tendens att ta upp hela sängen kan det vara ett tecken på dominans. Här kan era roller i relationen behöva diskuteras.
Gilla MåBra på Facebook
Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…