Annons

Annons

5 tecken på att du lider av weddingblues

Efter månader – och ibland år – av planering, förberedelser och förväntan är bröllopsdagen den stora höjdpunkten för många. Men vad händer med alla känslor när det är över?

Från extas till krasch. För många nygifta – och inte minst bruden – kan tiden efter bröllopet kännetecknas av något som kallas postwedding blues eller bara weddingblues.

Weddingblues är ett vanligt problem som kan uppstå när all stress, förberedelser, planering och själva höjdpunkten med att gifta sig plötsligt är över. Kvar blir då en känsla av tomhet och nedstämdhet och många frågar sig vad de nu ska se fram emot.

Annons

Läs också: Sociala medier och bröllop – 7 saker att tänka på 

Det kan inträffa direkt efter bröllopet eller komma smygandes några veckor senare, när ni har landat eller kommit hem från bröllopsresan och återgår till vardagslunket.

Här är 5 vanliga tecken på att du lider av weddingblues:

Du känner dig…

1. Uttråkad

Att planera ett bröllop – oavsett om du gjort allt själv eller tagit hjälp – kan liknas vid ett stort projekt. Och nu när det plötsligt är över kan du känna dig uttråkad och rastlös.

2. Ledsen

Oavsett hur smidig planeringen och själva bröllopsdagen gick är tiden före och under ett bröllop ofta förenat med en underliggande stress. Och när bröllopet är över och stressen släpper kan även känslorna vara svåra att kontrollera.

Läs också: 5 viktiga saker att tänka på innan ni gifter er 

3. Trött

En lagom stress kan vara bra för produktiviteten och särskilt nära inpå bröllopet, när de sista detaljerna ska sättas, är det många som kör på av bara farten. Men när det inte längre är något som ska fixas kan tröttheten komma ikapp.

3. Ensam

På bröllopsdagen – och ibland också dagarna före och efter – omges man av sin familj och vänner. Efteråt är det därför vanligt att känna sig ensam och aningen isolerad.

4. Tom

Efter regn kommer sol, och vice versa. Att uppgångar kan följas av nedgångar är inget konstigt och det här gäller även känslorna. Bröllopshelgen upplevs ofta som ett lyckorus därför kan det kännas extra hårt att landa i verkligheten igen.

Källa: The knot Foto: IBL

 

Läs mer om wedding blues:

Så hanterar du ”wedding blues” – 5 tips!

 

Ska ni gifta er snart? Här är 16 vanliga misstag

Läs också: Ska ni gifta er snart? Här är 16 vanliga misstag

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…