Annons

Annons

4 snabbtips som tar bort sötsuget!

Med några enkla knep kan du besegra sötsuget.

Här är psykologens bästa tips som kan hjälpa dig att stå emot sötsuget!

– För den som vill få bukt med sitt sötsug är det viktigt att inte sätta upp förbud och ouppnåeliga mål: ”Nu är det färdigsnaskat! Aldrig mer en godispåse!” Den som resonerar så är nästan dömd att misslyckas, säger MåBra:s KBT-psykolog Kerstin Hellström.

Annons

Här ger hon några fler tips:

1. Vänta lite

Bestäm dig för att aldrig lyda blint och bums när kroppen kräver godis. Men säg inte heller blankt nej! Vänta minst tio minuter innan du bestämmer dig för om du ska stå emot eller ge vika för suget.

Gilla MåBra på Facebook

2. Känn efter
Vad är det du känner? Kan det vara hunger eller törst som ligger bakom suget? Kanske någon obehaglig känsla eller stress? Det är okej att känna sug – acceptera det och låt det finnas där. Men inse att du inte alltid behöver reagera på det!

3. Gör något
Tänk ”Jag ska bara…” när du blir suktad av något. Jag ska bara diska, läsa klart kapitlet, lägga in en tvätt i maskinen…” Distraktion är ett superknep som för tankarna åt annat håll än mot skafferiet.

4. Ta en bit
När du gått igenom de tre tidigare punkterna och fortfarande känner starkt för något – unna dig det! Du behöver inte äta mycket. Bestäm dig för en viss mängd som känns okej för dig. Kruxet är att behålla kontrollen och välja aktivt när, vad och hur mycket du ska unna dig.

LÄS MER:

Stor guide: Stoppa sötsuget – med rätt mat!
Lista: Vardagens värsta sockerfällor
Slipp sötsuget för alltid – stor guide!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…