Annons

Annons

3 vanliga myter om lyckliga par

I en sund relation är hela livet en dans på rosor...eller?


Att leva i en lycklig relation innebär inte att ni aldrig stöter på motgångar. Du behöver med andra ord inte oroa dig ifall ditt förhållande inte är en idyllisk prinsessdröm där ni ständigt svävar på rosa moln, menar psykologen och relationsexperten Jill Weber.

Annons

Här är tre vanliga missuppfattningar om lyckliga par:

Myt 1. De grälar aldrig
Hur intressant vore en relation om ni tyckte lika om allt hela tiden? En sund och normal relation innehåller sin beskärda del av konflikter, men skillnaden är att ni argumenterar på ett konstruktivt och sakligt sätt – utan att skuldbelägga, anklaga och nedvärdera varandra.

Myt 2. De har sex hela tiden
Sex må vara en viktig del av en relation, men det innebär inte att förhållandet är dåligt bara för att ni inte har tid, lust eller ork att ligga hela tiden. Även i harmoniska relationer går det upp och ner – och kvalitet är viktigare än kvantitet.

Myt 3. De gör allting tillsammans
Nej, ni behöver inte leva som siamesiska tvillingar bara för att ni är ett par. I lyckliga relationer tycker man om att tillbringa tid tillsammans och prioriterar varandra – men man har också separata intressen och kan minst lika gärna spendera en lördagskväll på varsitt håll, utan att svartsjuka uppstår.

 

LÄS MER PÅ FEMINA.SE
8 saker lyckliga par säger till varandra

 


Källa: Psychology Today

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…