Tappa kilon med MåBra:s smarta soppguide – 50 smala recept!

En värmande soppa till lunch eller middag är ett utmärkt alternativ för dig som vill ge viktnedgången en skjuts. Här är ingredienserna som ger din soppa en garanterad smak- och viktsensation!

Varm mat vinner!

Varm mat är mer mättande än kall och en soppa tar lång tid att äta. Ett långsamt ät-tempo gör att du känner mättnadssignalerna i rätt tid och du minskar risken att överäta och bli proppmätt. I en varm kropp går metabolismen på högvarv, motsatt effekt får du när du äter fet mat med kall dryck till.

Läs mer! Maten som ger fettet en fajt – hela listan!

 

Rätt krydda ger lunchsoppan snudd på magiska egenskaper. Läs mer längre ner!

 

Skippa potatisen!

Potatis används ofta i bitar för att fylla ut en soppa, eller mixas för att göra den krämigare. Men varm potatis har ett skyhögt GI-värde och något du bör undvika om du månar om en stabil blodsockerkurva.

… prova linser i stället!

Linser binder soppan precis lika bra och är dessutom rika på vattenlösliga fibrer, som gör att kolhydraterna från maten tar längre tid för kroppen att absorbera. En näve linser i soppan sänker därmed GI-värdet, och ger dig också viktigt växtbaserat protein.

Gå ner med soppa: 50 viktvänliga recept!

 

Låt bli grädden!

Fet grädde är en riktig kaloribomb och brukar åka ner i soppan av gammal vana. Spara den till festligare tillfällen och använd smalare varianter till vardags. Kokosmjölk eller mixade linser är smartare alternativ för att göra soppan krämig och mättande.

… mixa nötter istället!

Blötlagda cashewnötter som mixas bildar en gräddliknande konsistens som du kan vända ner i soppan. Cashewgrädden är full av nyttiga fetter och fullproppad med viktiga näringsämnen.

Missa inte: Allt om fettet som kan göra dig smalare

 

Våga krydda!

Även här har hettan en fördel. Kryddor som ingerfära, vitlök, chili, pepparrot och senap hyllas i ett flertal dieter för sina fettbrännande egenskaper. I en studie från 2009 åt hälften av deltagarna 6 gram olja med capsaicin, ett ämne som finns naturligt i chili, varje dag. Efter testperiodens slut hade gruppen som åt oljekapslarna blivit av med 5 gånger med kroppsfett jämfört med personerna som åt vanlig kost.

… med ett viktvänligt skafferi!

Boosta hälsa och vikt – med het chili

Krydda dig till mer smak – och mindre midja!

Kryddorna som gör dig smalare – 5 heta tips!

 

Tappa vikt med soppa – 50 smala recept!

MåBra:s smala gulasch värmer gott och mättar bra. Recept längre ner!

MåBra:s smala gulasch värmer gott och mättar bra. Recept längre ner!

En mättande soppa kan vara en riktig hit för dig som vill ha koll på vikten. Med MåBra:s recept får du ett garanterat smalt resultat, håll till godo – här är 50 av våra smala favoriter!

Läs mer om våra 50 smala soppor!

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock