Zlatans och Helena Segers nya husköp i Sverige – för 130 miljoner

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger
Helena Segers och Zlatan Ibrahimovic kärleksresa
0:57

Efter reklamen: Helena Segers och Zlatan Ibrahimovic kärleksresa

(0:57)

Slå på ljud

För åtta år sedan slog Zlatan Ibrahimovic till på ett uppmärksammat bostadsköp i Stockholm. Han hade då fått upp ögonen för en gammal kyrka på Östermalm. Den köpte han och gjorde om till ett townhouse, och där har han bott med Helena Seger och barnen när han är i den svenska huvudstaden.

Den bostaden mäter närmare 1 000 kvadratmeter och gick loss på 110 miljoner kronor.

Hyresgästernas förvåning – Zlatan köper hela huset

Nu har fotbollsstjärnan och hustrun blivit ägare till en ny fastighet som ligger vägg i vägg med Elimkyrkan. Huset innehåller 874 kvadratmeter bostäder, uppdelade på nio lägenheter, och 187 kvadratmeter lokaler. Det skriver Fastighetsvärlden.

Enligt Hem och hyra blev affären klar redan i somras, och prislappen den här gången landade på 130 miljoner kronor. Sajten skriver att hyresgästerna blev varse om de nya ägarna när ett brev om att de fått nya hyresvärdar gick ut till de boende. Det undertecknades: ”Vänligast, Zlatan & Helena”.

– När jag fick brevet och såg namnen tänkte jag ”Wow”. Lite så. Det var oväntat, säger en hyresgäst till Hem och hyra, och gör klart att det inte märkts av att huset fått nya ägare samt att allt fungerat bra.

Tidigare Elimkyrkan, till vänster, och det nya huset, till höger.

Tidigare Elimkyrkan, till vänster, och det nya huset, till höger.

P-O Sännås/Aftonbladet/TT

”För familjemedlemmar och vänner”

Enligt källor till Fastighetsvärlden har Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger köpt fastigheten för ”familjemedlemmar och vänner”, men i det tidigare nämnda brevet står det att paret i nuläget inte har några konkreta planer för den.

Därför slutade Camilla Henemark och kungen umgås

Just nu tillbringar fotbollsstjärnan majoriteten av hans tid i italienska Milano, där han spelar för AC Milan. Han gör sig redo för comeback efter en långdragen korsbandsskada, och enligt italienska medier ska han vara aktuell för spel nästa fredag – det blir i så fall hans första match den här säsongen.

Italienska Gazzetta dello Sport har tidigare också skrivit att det här kan bli Zlatans sista säsong som spelare. Om det innebär en permanent flytt tillbaka till Sverige eller inte återstår att se.

Foto: TT

Utvald läsning