Vi testade gruppträning i nattklubbsmiljö – så här var det

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Träningsvärk istället för huvudvärk, så marknadsför sig Workout parties, som arrangerar Sveriges största träningsfest med samma namn. Konceptet med träning i kombination med fest i klubbmiljö är relativt nytt i Sverige, men i New York har trenden funnits i flera år.

Fredagen den 16 september fylldes Annexet i Stockholm med runt 1 000 sportklädda kvinnor och män som alla var där för att träna och festa tillsammans. Arenalokalen hade kvällen till ära förvandlats till något av en blandning mellan mässa och nattklubb, med fokus på det sistnämnda.

Längs väggarna fanns bås med utställare där besökarna kunde tävla och provsmaka allt från glass, godis och müsli. Självklart med högt proteininnehåll.

På plats fanns även flera barer som serverade alkoholfritt bubbel, uppiggande, alkoholfria shots och färgglada proteindrinkar, och från scenen brände dj:n av hit efter hit.

workout-parties-proteingodis

Det bjöds bland annat på proteingodis och festliga proteindrinkar.

Det första träningspasset hölls av tv-gladiatorerna Peter Bláha och Aris Sanchez och stämningen var på topp.

Magövningar, olika varianter av armhävningar och burpees blandades med knäböj och sedan var det dags att köra två och två. Radarparet peppade från scenen och gick även omkring bland publiken.

workout-parties

Först ut var ett träningspass med Peter Bláha och Aris Sanchez, följt av uppträdande av Panetoz. Kvällens sista workout stod Mårten Nylén för.

Visst kan det kännas lite speciellt att träna ihop med närmare tusen andra, men en fördel är att man inte hinner tänka på hur jobbigt det faktiskt är. För visst är det jobbigt – och svettigt – men det blir man inte riktigt varse om förrän efteråt.

Om festdeltagarna var taggade under det första träningspasset var det ingenting emot hur taggade de blev när Panteoz äntrade scenen. Mycket dans, ingen paus och till och med höga knän dominerade uppträdandet. Det var ju trots allt en fest med träningstema.

Kvällens tredje programpunkt var Biggest loser-profilen Mårten Nylén, som kramade ur det sista ur alla träningsglada.

Gillar du och har för vana att gå på gruppträningsklasser är ett sådant här event definitivt något för dig. Och har du aldrig varit ett fan av träning i grupp? Testa ändå – i värsta fall kommer du gå därifrån med en stor dos energi, begynnande träningsvärk och en helt ny upplevelse i bagaget. Och det är väl aldrig fel?

Foto: Instagram/workoutparties / redaktionen

Redaktionens tips
Dela på: