Vi eller aldrig-paret kritiserar SVT:s klippning

Matteo Davenell och Felicia Malm.
0:43

Efter reklamen: Här är experterna i Vi eller aldrig

(0:43)

Slå på ljud

Vi eller aldrig ett svensk realityprogram där par som krisar flyttar till Malta för att lösa sina problem eller komma fram till om det är bäst att göra slut.

Ett av dess par är Matteo Davenell och Felicia Malm, båda 21 år.

Felicia lade nyligen ut en lång text på Instagram där hon berättar att hon känner sig missförstådd av tv-tittarna.

”I avsnitt 3 känner jag att jag uppfattas fel och det tar sin början redan när jag och Matteo ligger i solstolarna. Jag berättar att det känns som att jag gett upp. Jag fortsätter med att berätta senare i avsnittet att jag känner mig dåligt behandlad och oviktig för Matteo där. Av reaktionerna jag fått förstår mig vissa helt och vissa förstår mig inte alls. Varför jag skriver detta är egentligen för att ge svar till alla dem som skapar sig en uppfattning om vår situation som inte alls är i enlighet med vad som är sanning. Det vill säga helheten, som ni inte fått se”, skriver hon.

Kände sig dåligt behandlad

Hon vill också påpeka att programmen är nedklippta, och att alla 48 timmarna på plats så klart inte kan visas. Hon berättar också varför hon kände sig oviktig och dåligt behandlad.

”Jag ifrågasatte i avsnitt 3 varför han är där, och det gjorde jag för att (återigen detta klipptes inte med) jag kunde inte alls förstå varför han varken sa godmorgon, höll sig långt bort ifrån mig och inte sa godnatt på kvällen, den första tiden. Till en början kände jag ingen där. Min tryggaste punkt (Matteo) där inne valde att ta avstånd helt från mig och med detta i åtanke blir det förhoppningsvis mer tydligt till varför jag säger att jag känner mig oviktig och besviken i avsnittet. Vi hade parterapi där inne, men med en partner som inte ens ville se åt mitt håll var det allt annat än möjligt att arbeta sig framåt”.

Felicia har stött på kritik

I en intervju med Expressen säger Felicia Malm att det kommit en del kritik, och att hon är besviken på hur det hela klipptes.

– Det är jättemånga utomstående som har kommenterat att jag är så himla mycket och att jag gör en höna av en fjäder. Och jag förstår varför man tänker och tycker så när man tittar på programmet – men när jag vet anledningen till varför jag betett mig så så gör det mig ganska frustrerad. Det känns inte bra eftersom det inte känns rättvist. Kritiken gör verkligen ont, säger hon till tidningen och får medhåll av Matteo.

– När det klipps kommer inte hela bilden och situationen med. Det som kommer med är det som är centralt i diskussionen och det bakomliggande problemet lyfts inte upp, säger han.

Foto: TT