Det här får cheferna att slänga din ansökan direkt

Uppgiven kvinna vid datorn
TV: Det här får cheferna att slänga din ansökan direkt
1:48

Efter reklamen: TV: Det här får cheferna att slänga din ansökan direkt

(1:48)

Slå på ljud

Det flesta har koll på vad ett cv och en jobbansökan ska innehålla. Men den avgörande frågan är snarare vad ett cv INTE ska innehålla. Enligt rekryterare förekommer en hel del banala missar - som enkelt kan undvikas.

Här är sakerna du bör undvika i ett cv

Slarvfel

Ett slarvig skrivet cv är ett första varningstecken för rekryteraren. Finns det dessutom stavfel är det ytterligare ett tecken på att den sökande inte lagt tid eller engagemang på sin ansökan. Inget som ses på med blida ögon av en rekryterare.

Klyschor (som ändå inte säger något om dig)

En ansökan bör fånga rekryterarens intresse och sticka ut från mängden. Vanliga klyschor som egentligen inte berättar något om dig som person, typ "jag är en glad tjej som gillar utmaningar" bör undvikas.

Rörig layout
En person som går igenom hundratals cv'n och ansökningar varje dag kommer inte uppehålla sig länge vid ett cv med för mycket text eller för liten textgrad, rörigt upplägg eller ett som saknar kronologisk ordning.

Oseriös bild

En bild från stranden i somras eller uppsminkad till fest med ett vinglas i bakgrunden. Glöm det! En professionell bild bör vara neutral och seriös, men behöver inte vara tråkig för det.

Tokig mailadress

Din gamla mailadress från skoltiden är dags att byta ut. " happyblondgirl_98" har inget i en jobbansökan att göra. Förnamn + efternamn räcker fint och gör det dessutom enklare för rekryteraren.

Irrelavanta arbetserfarenheter

Om du har sökt en tjänst som ekonomiassistent så behöver du intes rabbla upp barnvaktsjobben från 2007 eller när du serverade på restaurang en sommar. Fokus ska vara utbildning och/eller erfarenhet som är relevant för den sökta tjänsten.

Foto: TT

Källa: Nyheter24, Metro Jobb

Se också: Här är de viktigaste egenskaperna att framhäva när du söker jobb
1:01

Efter reklamen: Se också: Här är de viktigaste egenskaperna att framhäva när du söker jobb

(1:01)

Slå på ljud