Väder-Madeleine Westins dolda tragedier – nu berättar hon

Madeleine Westin

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:38

Efter reklamen: 5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

(1:38)

Kollar man på TV4 och Nyhetsmorgon så är meteorologen Madeleine Westin ett välbekant ansikte. Men det är inte många som känner till hennes liv bakom tv-kameran.

För några år sedan valde hon och maken Claes att göra en helvändning, lämna storstaden, köpa gård och flytta ut på landet med djur.

– Man är alltid ute, mer eller mindre. Man går bara in för att äta eller byta kläder. Man är liksom en del av naturen. Förr om åren reste vi mycket. På min makes sida finns det en gård på Gotland. Dit reste vi. Och så reste vi för att komma till stallet… Vi har alltid haft ett båtintresse. Nu har vi allt samlat, säger hon om livsbeslutet, i en intervju med Hänt.

Madeleine Westins tragedier i livet

Men livet har inte alltid varit en dans på rosor för meteorologen. Innan hon fick sina tvillingar William och Oliver med exmaken, så förlorade hon ett barn i magen. En händelse som gått henne att vara ödmjuk inför livet.

– Jag har några händelser som varit extremt jobbiga. En av dem är när jag förlorade mitt barn i vecka 32. Det fantastiska var ändå att jag längre fram fick tvillingar på naturlig väg. Det var som att man fick två barn som kompensation. En annan motgång var när min pappa gick bort i cancer efter en extremt kort tid av sjukdom, samtidigt som barnens pappa fick en stroke. Svåra upplevelser gör att man lär sig vara ödmjuk inför livet. Det kan snabbt ändras och det gäller att krama ur varenda sekund av det när man kan.

Så hittade Väder-Madde kärleken på nytt

Kanske var det på grund av alla tunga händelser som Madeleine valde att satsa på kärleken till Claes efter sin skilsmässa från barnens pappa. Men faktum är att Claes varit någon hon känt till sedan hon var tonåring.

– Vi hade en fling när vi var tretton, fjorton år och gick på konfirmationsläger, så jag har skrivit om honom i min dagbok. Det är rätt roligt. Sedan träffades vi på nytt 2010 när vi hade fått barn och skilt oss. Då var han chef på sjöpolisen och jag skulle göra ett tv-inslag. Då började vi träffas.

Foto: TT

Redaktionens tips
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer
Jessica Almenäs blev blind – efter misstaget i direktsändning
Kristin Kaspersens tips för mer självkänsla: ”Börja med att …”
Dela på: