Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Tvingas böta efter händelsen med hunden Bosse i Mandelmanns gård

10 jun, 2021 
gustav marie mandelmann
Makarna Marie och Gustav Mandelmann har åkt på bakslag. Efter att de låtit hunden Bosse springa fritt utan koppel – tvingas man nu betala ut 5000 kronor i böter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Familjen Mandelmann – 5 saker du kanske inte vissteBrand logo
Familjen Mandelmann – 5 saker du kanske inte visste

I den femte och senaste säsongen av Mandelmanns gård på TV4 fick vi se hur Gustav och Marie Mandelmanns lille vovve, bordercollien Bosse, gick okopplad. Inspelningen skedde på naturreservatet Sträntemölla-Forsemölla på Österlen förra sommaren, men avsnittet sändes alltså nyligen.

Tvingas nu böta efter missen med hunden

Nu har då Länsstyrelsen hajat till på att paret Mandelmanns hund Bosse gick okopplad på ett naturreservat. Så nu väntar vite – 5000 kronor får produktionsbolaget bakom programmet, Meter Television, betala i böter, rapporterar Aftonbladet som fått ta del av strafföreläggandet från åklagarmyndigheten i Malmö. ”Det strider mot reservatsföreskrifterna”, rapporterar tidningen om att ha sin hund okopplad i ett naturreservat.

Annons

Marie Mandelmann om straffet: Vi trodde det var okej

Marie Mandelmann säger att produktionsbolaget hade ansökt om tillstånd för att filma i naturreservatet.

– Vi sökte tillstånd att få göra det från nationalparken och vi fick tillåtelse att spela in där och för oss innebär ju det då förstås att det är med lite djur också. Sedan är det då Länsstyrelsen som har anmält det här i efterhand. Vad ska man säga. Vi gjorde allt som vi trodde var okej, men sedan var det kanske inte riktigt det då.

Hunden Bosse har aldrig på sig koppel

Hunden Bosse som är en kär familjevän i Mandelmanns hushåll, går aldrig i koppel berättar Marie Mandelmann för tidningen.

– Han är ju en arbetshund och de går inte i koppel, de är vana att lyda och gå med oss. Det var ett inslag med vattentema och Bosse är väldigt glad i vatten så därför var han med i den scenen, precis som en filmscen. Vi går i normala fall inte dit en vardag med hundarna, utan det här var en scen som Meter hade ansökt om att få filma.

Foto: TT/TV4

Annons