Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Namnen till Masked singer läckte innan premiären – TV4: ”Förstör upplevelsen”

21 maj, 2022 
I helgen gick TV4:s succéprogram Masked singer i mål. Men redan innan det hade sänts kunde tittarna veta vilka som gömde sig bakom maskerna.
Namnen på kändisarna hade nämligen läckt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Fem snackisar från veckan som gåttBrand logo
Fem snackisar från veckan som gått

Vilka kändisar som klär ut sig till olika saker i Masked singer ska vara hemligt för tittarna, men i slutet av mars – veckor innan premiären för säsong två – blev det känt.

En lista på namnen hade nämligen läckt ut på internetforumet Flashback.

Kanalen visste om läckan

TV4 kände till listan och när finalen gick i går blev det också bekräftat att den stämde.

– Det är olyckligt att en sån här typ av information får en viss spridning. Framförallt är det osolidariskt mot tittarna. Det förstör upplevelsen, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent för Masked singer till Aftonbladet och till tillägger:

– Den breda majoriteten av tittare vill ju inte veta hur det går. På det viset begränsas ju också spridningen av uppenbara skäl. Det är en självsanerande effekt, eftersom tittarna inte vill bli spoilade.

Annons

Anika Beclijevski säger också till tidningen att det fortfarande är oklart hur listan läckte ut, men att de inte kommer att undersöka saken närmare.

– Vi har ingen som helst aning om var listan kommer ifrån. Och det är inget vi kommer att lägga ner tid på. Vi har förtroende för de som arbetar med produktionen.

De vann Masked singer säsong två

Masked singers andra säsong vanns av artisterna Marcus och Martinus som klätt ut sig till ett spelmannen.

Och tvåan blev tv-kocken Tareq Taylor som klädde ut sig till sagoträdet.

– Det här har varit en dröm som jag har haft sen jag var liten, att våga sjunga. Jag har alltid velat sjunga, så för mig har detta varit en enorm resa, det kanske mest utmanande jag någonsin har gjort. Och jag har lipat så fruktansvärt mycket, men mest av glädje, jag börjar tuta nu också. Jag trodde aldrig att jag skulle komma så här långt i detta, för mig är det enormt stort, säger han i programmet.

– Jag älskar att sjunga och jag älskar tydligen att sjunga framför människor, det visste jag inte, jag har aldrig vågat.

Foto: TT

Annons