TV4-profilen doktor Mikael Sandström startar humorshow

Doktor Mikael Sandström, 62, skulle i våras medverka i Let’s dance. Men redan efter det första avsnittet hoppade han plötsligt av för att återgå till sitt arbete som överläkare. På grund av pandemin var tiden helt enkel inte kommen för Mikael att göra någon danssuccé utan fokuset behövde läggas på vården.

Han har däremot fortsatt att medverka i Nyhetsmorgon tills det att han nyligen gick på semester.

Mikael dejtar Lotta Engberg

Mikaels senaste månader har inte bara handlat om jobb. Han har nämligen även hunnit med lite nöje också. Tidigare i år avslöjade Lotta Engberg, 57, att hon gärna hade gått på en dejt med överläkaren, som varit öppen med att han vill finna kärleken.

Trots inviten tog det flera månader innan duon tillslut fick till den där dejten. Han beskrev kvällen, som hade tillbringats på en restaurang, som väldigt trevlig och han såg fram emot att träffa Lotta igen.

Inte nog med detta erkände Mikael att han var ”förtjust” och att hans relationsstatus kanske skulle kunna komma att ändras inom snar framtid.

Mikael Sandströms nya humorshow

Förutom att doktor Mikaels civilstånd kanske kommer att förändras så har han även tagit ett annat beslut som innebär förändring. Överläkaren ska nämligen dra igång med en show. Mikael Sandström Live blir hans nya projekt där han kommer varva fakta med humor framför publik, avslöjar han för Aftonbladet.

– Jag har ju gjort medicinska föreläsningar för medicinfolk i flera decennier. Men jag tycker att, bortsett från när man utbildar människor förstås, att man kan skoja till det lite mer. Avdramatisera och göra saker lite roligare, och jag tycker själv att jag har en känsla för det där. Stand up comedy finns redan, men inte stand up medicine, säger han till Aftonbladet.

”Kändes som att jag hade hittat hem”

Planen är att trappa ner i arbetstimmar inom vården och redan höst komma igång med showen. Men Doktor Mikael planerar inte att vara ensam på scenen, han ska nämligen ta sällskap av ett skelett med namn Benny.

– Jag körde Fördomspodden live med Emil Persson innan coronan slog till och fick blodad tand. Det kändes jävligt bra och var kul som fan, det kändes som att jag hade hittat hem.

Läkarkollegornas syn på tv-karriären

Mikaels beslut om att gå ner i tid är inget som han informerat sin arbetsgivare om än.

– Det vet de inte om än, men det skiter de nog i. Man är ju inte direkt sedd på jobbet. Det är en del kollegor som tycker att det jag gör är oseriös exponering. De tycker exempelvis att det är dumt att jag gör svåra saker enkla i Nyhetsmorgon. Det ska vara komplicerat, annars är det inte på riktigt, säger han.

Mikel förklarar att läkarkollegornas åsikter inte gör honom något utan att han istället valt att inte prata om sin tv-karriär på sin andra arbetsplats. I samma intervju erkänner även Mikael att det finns tankar om att lämna TV4 efter förfrågningar från andra kanaler.

– Jag har försökt presentera massor med idéer för TV4, men de har inte varit så intresserade. Jag skulle vilja få till en större satsning än 7-8 minuter i veckan, säger han till tidningen.

FOTO: Stefan Mattsson/TT/TV4

Läs mer:

Dr Mikael, 62, om formen: Har en kropp som en 40-åring!

Dr Mikael Sandström: Det här ska du göra om du har artros

Dr Mikael om hjärntrötthet: Man kan ha det i åratal