Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Tusse har tappat rösten: Ställer in allt tills vidare

15 mar, 2021 
AvJohanna Bengtsson
Tusse har ont i halsen
Med rekordmånga röster vann 19-årige Tousin ”Tusse” Chiza Melodifestivalen 2021. Men bara dagar senare är rösten borta och han tvingas ställa in kommande aktiviteter.
Annons
Hör Tusse i Morgonstudion – har tappat röstenBrand logo
Hör Tusse i Morgonstudion – har tappat rösten

Tusse, eller Tousin Chiza som han egentligen heter, tog Sverige med storm för två år sedan när han medverkade i Idol. Tusse blev en så stor tittarfavorit att han tillslut vann hela tävlingen.

I helgen stod han återigen på scen, nu förhandstippad att vinna Melodifestivalen 2021. Och som han vann! Men hela 2 964 269 stycken röster blev Tusse i lördags historisk som den Melodifestival-vinnare som fått flest röster någonsin.

Trots att han lidit av halsont inför finalen och oroat sig för om rösten skulle hålla, tog han alltså hem segern.

– Jag har lite ont i halsen. Jag har sjungit för mycket, övat för mycket på låten. Så nu måste jag ta det lugnt, sa 19-åringen i en intervju med Expressen inför lördagens final.

Det stod mellan Eric Saade och Tusse fram tills att Tusse fick tittarnas röster - och vann överlägset.

Tusse har känt sig ensam

Tusse berättar att låten ”Voices” röstmässigt är väldigt svår att sjunga. Låten riktar sig till alla de som känner sig ensamma, precis som han också gjort.

Annons

– Jag har känt mig väldigt ensam i jakten på att hitta rätt. Jag har flyttat runt mycket mellan olika familjer och alltid känt mig ensam. Men jag har på något sätt alltid haft musiken med mig, så jag har varit ensam men jag har inte känt mig lika ensam för jag har haft musiken, har han tidigare sagt till Expressen.

Nu har det gått två dagar efter finalen och Tusses oro för rösten har blivit befogad. Under måndagmorgonens medverkan i SVT:s ”Morgonstudion” kan Tusse knappt få ur sig hela meningar utan att rösten spricker. Någonting som Aftonbladet var först med att skriva om.

Han väser och harklar sig för att kunna genomföra intervjun. Programledaren Pelle Nilsson säger ”A million voices, men din röst är helt...” och Tusse fyller i:

– Zero voices, svarar Tusse.

Reser hem till familjen

Tusse har fram till den 18 Maj på sig att kurera sig. Då äger nämligen den första semifinalen rum i Eurovision Song Contest. Men Tusses skivbolag Universal music tar det säkra före det orsäkra och ställer in allt framöver.

– Vi vidtar alla åtgärder för att Tusse ska få vila nu, säger Tusses skivbolagskontakt Robert Olausson till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet skulle Tusse till exempel ha medverkat i TV4:s program ”Efter fem”. Som nu alltså ställs in.

– Vi kommer att ställa in aktiviteter och han reser hem till sin familj imorgon, säger Robert Olausson.

Nu hoppas vi att melodifestivalvinnaren får vila upp sig hemma i Leksand och att han snart mår bra igen. Krya på dig Tusse!

Foto: TT Källa: Expressen, Aftonbladet

De har vunnit Melodifestivalen 2010-2020Brand logo
De har vunnit Melodifestivalen 2010-2020
Annons