Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Tomas Ledins barn har vuxit upp – så lever sönerna idag

16 sep, 2021 
tomas ledin med sönerna theo och john
tt
Tomas Ledin och hustrun Marie har varit ett par i nära 40 år. Tillsammans har de sönerna Theo och John som nu vuxit upp. Så här lever kändisbarnen idag.
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Musikern Tomas Ledin, 69, är närmast att betrakta som en nationalskatt. Hans låtkatalog innehåller klassiker som Sommaren är kort, En del av mitt hjärta, Hon gör allt för att göra mig lycklig och I natt är jag din.

År 1983 gifte han sig med skivbolagschefen Marie Ledin, 64, och tillsammans har de två barn; Theo Ledin, 29, och John Ledin, 33.

Hur ser sönernas liv ut? Här är svaret.

Theo Ledin satsar på musik som dj

theo ledin med flickvännen sofia olsson alvebro
Theo Ledin med flickvännen Sofia Olsson Alvebro på Polarpriset 2019.

Yngste sonen Theo intresserade sig tidigt för musik. I en intervju med Aftonbladet från 2009 berättar Tomas att den då 17-åriga sonen gått in för att skapa elektorisk musik som dj.

Annons

– Han är dj och inne i den världen. Helt annan musik, men med samma frenesi som jag hade, förklarade pappa Tomas då.

Långt senare hängde intresset för musik kvar men i en annan form. I en intervju med SVT:s musikmagasin PSL år 2018 presenterade Theo Ledin och vännen Carl Rydén sitt nya projekt SLIMFISH.

– Vi leker fram utan ramar. Melankoliskt och kul, bitterljuvt, precis som oss, beskrev de sin musik.

Theo är skriven med sin sambo Sofia Olsson Alvebro, 31, på en adress i centrala Stockholm. De bor på 140 kvadratmeter i en fyrarummare som är värderad till 20 miljoner kronor.

John Ledins kändistäta bröllop med grevinnan

john ledin och alexandra hamilton
John Ledin och Alexandra Hamilton på Polarpriset 2019.

Den äldre sonen John skapade rubriker när han år 2018 gifte sig med grevinnan Alexandra Hamilton, 36. På plats under ceremonin fanns stora namn som ABBAs Anni-Frid Lyngstad, äkta makarna Efva Attling och Eva Dahlgren, och Ace of Base-stjärnan Ulf Ekdal.

Annons

Bröllopet ägde rum i Trefaldighets kyrka i Kristianstad. Tomas Ledin var på plats och jublande glad dagen till ära.

– Det känns väldigt bra, det är en stor dag för oss. Så att jag ser fram emot hela upplevelsen och att få se vår äldste son gifta sig. Det kommer bli fint, sa han till Expressens reporter på plats.

Frugan Alexandra har ärvt familjegodset Oveholms slott i Kristianstad som varit i släkten Hamiltons ägo sedan sent 1700-tal. Idag bor John och Alexandra både på sitt slott och i en tio rum stor lägenhet i centrala Stockholm. De 350 kvadratmeterna som lägenheten rymmer är värderade till 68,5 miljoner kronor. På sottet har de i sommar gett en rad konserter med musikervänner som Lena Philipsson och Peter Jöback.

– Det finns alltid familj här på Ovesholm så jag är aldrig ensam om John är i Stockholm och är vi båda där så finns familjen här och håller i trådarna, sa Alexandra tidigare i år i en intervju med Kristianstadbladet.

Källa: Hänt, Aftonbladet, Expressen, Kristianstadsbladet

Foto: TT

Annons