Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Tina Leijonbergs liv med 14 år yngre kärleken Jonny

21 feb, 2022 
tina leijonberg
tt
Tv-profilen Tina Leijonberg lämnade en destruktiv relation och fann kärleken på nytt i 14 år yngre Jonny Wemmenstedt. Så ser deras liv ut idag efter två decennier.
Annons
Kända par med stor åldersskillnadBrand logo
Kända par med stor åldersskillnad

Tina Leijonberg, 60, blev ett välkänt ansikte på 90-talet tack vare sin medverkan i såpan Tre Kronor och programledarjobb i Söndagsöppet. Tina och exet Thorsten Andreassen syntes ofta på vimmelbilder och det var först efter att paret fått en son ihop och brutit sin förlovning, som hon gick ut med hur destruktiv deras kärlek hade blivit. I en text som publicerats på Hjärnfondens hemsida skrev Tina:

”Jag träffade en man. Vi fick en son, Theo, och allt var bra – till jag insåg vem min man egentligen var. Han bokstavligen slog sönder vårt äktenskap och återigen raserades allt. Jag var ensam med lilla Theo och befann mig på botten”.

Lyckligtvis träffade Tina snart kärleken på nytt i musikern och tatueraren Jonny Wemmenstedt, 46 – och enligt stjärnan själv har det räddat hennes liv.

Träffades på Finlandsfärjan

tina leijonberg och jonny wemmenstedt 2006
Tina Leijonberg och Jonny Wemmenstedt har kilat stadigt i över 20 år. Här poserar de ihop 2006.

Tina och Jonny träffades via gemensamma vänner på en Finlandsfärja 2001. Då var han 25 år och hon var 39. Han bodde i Falsterbo och hon i Stockholm.

Annons

– Det var på den tiden som ölen åkte ner. Jag minns inte så mycket, faktiskt. Vi var i taxfreen och köpte öl. Sedan satt vi och drack öl och pratade i flera timmar. Då bestämde jag mig: ”Honom ska jag ha!”, har Tina berättat för Hänt.

I en intervju med Aftonbladet från 2003 beskriver Tina hur Jonny skänkt henne en ny trygghet som hon aldrig känt i tidigare relationer.

– Jag har aldrig känt mig så trygg som med Jonny. Jag vet att han är jättekär i mig och att han är trogen. Jag har aldrig haft det så bra, säger hon.

Jonny å sin sida menar att Tina har fått honom att öppna upp. När de träffades hade han just lämnat en annan relation och var inte sugen på att starta om.

– Tina och jag har ett väldigt ”pratigt” förhållande. Tidigare har jag varit svår att komma inpå livet. Tina känner jag att jag kan lita på, har Jonny sagt till Aftonbladet.

Ville skaffa barn ihop

familjen leijonberg/wemmenstedt 2005
Bonusfamiljen! Tina Leijonberg med sonen Theo och pojkvännen Jonny Wemmenstedt på röda matan 2005.

I samma intervju säger paret att de gärna vill ha barn ihop.

– Hade jag fått välja skulle jag väntat i fyra-fem år, men det kan jag inte nu. Och vi vill ha barn tillsammans, säger Jonny i intervjun från 2003.

Annons

Några gemensamma barn har det dock inte blivit. Tinas son Theo från den tidigare relationen har däremot vuxit upp med Jonny som bonuspappa och är idag 24 år.

Jonny Wemmenstedt räddade Tina Leijonbergs liv

Efter en rad traumatiska händelser, däribland skilsmässan, drabbades Tina i början på 00-talet av en depression och utmattningssyndrom. I en intervju med Hänt från 2020 beskriver hon hur Jonny ställde upp i allt det hon inte längre klarade av själv.

– Gud, hade jag inte haft honom, så… Han räddade livet på mig. Han lagade mat, handlade, fixade med Theo. Han gjorde allt.

Tina beskriver att Jonny fortfarande idag kan bli orolig för henne då hon går ned i svackor. När det sker försöker Tina fokusera på nuet.

– Han stöttade mig. För det är jag honom evigt tacksam – även om han skulle lämna mig för en 25-åring i morgon.

Foto: TT

Källa: Hänt, Aftonbladet

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons