Tilde de Paula Ebys varning till följarna efter Instagram-dramat

Tilde de Paula Eby.
Så utnyttjas kändisar på internet
1:02

Efter reklamen: Så utnyttjas kändisar på internet

(1:02)

Slå på ljud

De som kikade in på Tilde de Paula Ebys Instagramkonto i helgen blev rejält överraskade av innehållet. Istället för bilder på programledaren och hennes kollegor och gäster från TV4 syntes flera olika okända personer.

Anledningen till det var att hennes konto blivit kapat, ett problem som tog lång tid att åtgärda.

Först under måndagen var allt i sin ordning igen.

”I'm back! Unga killar som sände live från Ankara och en bombmatta av bilder på allt ifrån hiphop-artist till ung influencertjej. Stökig Instagram-helg för undertecknad”, skriver Tilde de Paula Eby i det första inlägget efter fadäsen.

Tilde de Paula Eby om Instagramkaoset

Programledaren inser också det ironiska i att hon själv råkar ut för det här, eftersom hon vid flera tillfällen varnat sina tittare om att vara försiktiga med vad de gör på internet.

”Jag har stått i tv och sagt det tuuuusen gånger ‘Tryck inte på länkar!!!’. Och så kom den dagen när jag... tryckte på länken. Mitt IG-konto blev hackat”, skriver hon.

Men det är ju av sina misstag som man lär sig, och Tilde de Paula Eby kommer vara mer försiktig i framtiden.

”Jag lärde mig läxan. Jag har nu ALL säkerhet på detta konto man kan ha - och jag kommer ALDRIG mer trycka på länkar”, försäkrar hon.

Varningen efter kapningen: ”Klicka INTE”

Förutom det besvärliga i att inte komma åt sitt eget konto och det obehagliga i att se det fyllas med innehåll som inte går att styra över blev ett stort problem att bedragarna skickade ut meddelanden till Tilde de Paula Ebys följare, med uppmaningar om att klicka på en länk.

Det fick hon använda Twitter för att varna om.

”VARNING! Om du får ett sådant här meddelande - klicka INTE! Det gjorde jag och blev hackad. Jag har inte anmält något konto på insta så detta är ett scam-meddelande!”, skrev hon där och skärmdumpade ett exempel.

Tack och lov är allt återställt nu, men följ Tilde de Paula Ebys varning och var försiktig med vad du klickar på!

Foto: TT

Utvald läsning