Thorleif Torstensson död i covid-19 – familjens ord om sorgen

Thorleif Torstensson

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Bandet Thorleifs sångare Thorleif Torstensson har avlidit.

Detta efter att 71-åringen drabbats av covid-19. Bandets manager Niels Kvistborg säger till Expressen att sångaren låg på sjukhus i en vecka innan han gick bort.

– Det är ännu en påminnelse om hur farlig den här sjukdomen är. Det är förfärligt. Det finns ingen räddning, säger Niels Kvistborg, bandets manager.

Även familjen har berättat om sin sorg efter Thorleifs bortgång.

”Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han i dag den 10 januari 2021, i sviterna av covid, stilla somnat in omgiven av sina nära och kära”.

”Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många många människor.

Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Vårt innerliga tack till personalen som vårdade honom på IVA på Halmstad sjukhus”, skriver familjen till Expressen.

Gifte sig 2019

Thorleif gifte sig med sin stora kärlek Lisbeth 2019, vilket Hänt var först med att rapportera om då.

Han berättade att de försökte att gifta sig i smyg, men att nyheten kom ut på Facebook då några vänner postade bilder från den stora dagen.

– Vi var väl förberedda och såg till att de närmaste och käraste fanns med på evenemanget. Vi hade verkligen legat lågt, men ett par norska vänner la ut det här på Facebook. Sedan small det till, sa Thorleif till Hänt.

Thorleif Thorstensson sjöng själv under den hemliga cermonin, Fem röda rosor till dig och han fick svårt att hålla tårarna borta under framträdandet.

– Tårkanalerna fungerade och nervositeten förhöjde stämningen, sa han till Hänt.

Paret såg framemot att åka till Turkiet efter att ha blivit äkta makar.

– Vi har aldrig varit där förut, men det lär vara väldigt fint där. Vi ska slappa vid badpoolen och stranden och bara ta det lugnt, sa han då.

Stora hitsen med bandet Thorleifs

Dansbandet Thorleifs är ett av genrens största i Sverige. Bandet bildades 1962 i lilla Norrhult och var aktiva ända fram till 2012. Bland bandets största hits finns låtar som Gråt inga tårar och Om du tände stjärnorna.

Foto: TT

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: