Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Therése Lindgren om kritiken efter beslutet att inte skaffa barn

01 sep, 2022 UPPDATERAD 21 mar, 2023
Therése Lindgren kritiseras för sitt beslut att inte vilja skaffa barn
Therése Lindgren vill inte skaffa barn, något hon utforskat vidare i en dokumentär på SVT.
”Jag vägrar, jag vill inte göra det där”, säger Youtube-stjärnan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I dokumentären Therése Lindgren - Slippa bli mamma av SVT Edit djupdyker Youtube-stjärnan i det faktum att hon inte vill ha barn, och att hon aldrig heller drömt om barn.

– Jag har aldrig haft en barnlängtan. Jag har aldrig tyckt om barn på så sätt att jag har aldrig velat hålla i barn, säger Therése Lindgren i dokumentären.

10 Saker om Therese Lindgrens liv och karriärBrand logo
10 Saker om Therese Lindgrens liv och karriär

Därför vill Therése Lindgren inte ha barn

I en medverkan i Malou efter 10 berättar hon om beslutet mer utförligt.

– Just eftersom jag har den här hypokondrin och kontrollbehovet så har det här med att inte skaffa barn dels legat lite grann i att jag inte kunnat föreställa mig att vara gravid. Jag kan inte tänka mig att jag ska ha ett barn i magen, jag mår dåligt bara jag tänker på det, säger hon i programmet, rapporterar Expressen.

Annons

Samtidigt har de fått henne att tvivla på sig själv.

– Jag har funderat mycket på om det är ett biologiskt fel – jag borde väl vilja föröka mig eftersom att jag är människa. Men det är förbjudna tankar. Framför allt har jag varit så rädd att ångra mig, det är så oåterkalleligt.

Kritiseras för att hon inte vill skaffa barn

Det är inget hon under åren varit tyst om, hennes följare är medvetna om Therése avsaknad av barnlängtan. Men att hon inte vill bli mamma skaver för vissa. Hennes beslut har mött en del kritik, dagligen får hon upprörda meddelanden från andra.

– De säger att jag berövar Anders, min fästman, på barn och att jag kommer ångra mig. Många skriver också att det är egoistiskt av mig att inte skaffa barn, säger Therése Lindgren. Hon fortsätter:

– Det finns ingen en chans att jag tänker föda barn. Och förlossningsskador och.. gud jag vill inte. Jag vägrar, jag vill inte göra det där.

Annons

Anders Vesterlund, hennes pojkvän sedan tio år tillbaka och numera fästman, delar Therése tankar i barnfrågan.

– Man behöver inte skaffa barn om man inte vill, man gör det man känner för. Jag är inte ett offer, det är självvalt, säger Anders.

”Vi gillar bilden av oss som Dink:s”

En undersökning av SCB från 2019 visar att par som bor tillsammans utan barn är mest nöjda med livet. Gruppen människor går under den amerikanska termen Dink, en förkortning av “Double Income, No Kids”.

– Jag och Anders pratar mycket om att vi är Dink:s. Vi har dubbla inkomster, vi kommer kunna leva ett härligt liv ser vi framför oss. Det kan man säkert med barn också, men vi gillar bilden av oss som Dink:s, säger Therése Lindgren.

Svenska kändisar som valt att inte skaffa barnBrand logo
Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

Foto: TT, Instagram

Annons