Tess Merkel om hemliga kampen med sonen: ”Förskräckt”

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Alcazar är popbandet som förut bestod utav artisterna Tess Merkel, Andreas Lundstedt, Magnus Carlsson och Annika Kjærgaard. Bandet har varit aktiva i flera omgångar och hade sin senaste återförening det här året – men utan Magnus och Annika. I podcasten Hitfabriken med Fredrik Ralstrand ser Tess tillbaka på den roliga men intensiva tiden med vännerna och kollegorna, och öppnar upp om saker ingen utanför gruppen har vetat om.

– Vi har jobbat så jävla hårt i tjugo års tid och jag har så otroligt fina minnen, berättar hon.

Men trots tacksamheten och glädjen hon känner inför alla åren tillsammans är det även en hel del hon har behövt offra på vägen.

Tess om rädslan efter barnbeskedet

År 2003 började karriären pika för gruppen och det var dags att rikta sig även till den internationella publiken. Men när glädjen borde vara som störst var Tess istället rädd. Tess hade nämligen blivit gravid med sitt första barn, och då många hade satsat tid och pengar i att de skulle lyckas var hon livrädd för att berätta.

– De sa att ”nu jävlar slår vi utomlands” och precis i det skedet blev jag gravid. Och jag satt med det där och vågade inte säga till någon, berättar hon innan hon fortsätter:

– Vad skulle jag göra? Jag skulle ju fucka upp för alla. Skivbolag som har satsat pengar, mina bandkollegor som hade liksom..och här kommer jag. Och bara ”nu ska jag ha barn”. Så jag var förskräckt samtidigt som jag var glad, men jag kunde inte berätta.

Men efter mycket om och men tog hon tillslut modet till sig att berätta för Andreas, och medan hon satt och väntade på att hon skulle bli kickad ur bandet kom han plötsligt med en helt annan reaktion.

– Men så sa han ”men hallå det är ju precis som Agneta Fältskog och ABBA. Det är klar att det kommer ordna sig”. Och där och då kände jag bara att ja, det är klart det kommer. Världen stannar inte bara för att jag ska ha barn, det är klar jag klarar det här.

Kampen under sonens första år

Men första året som mamma skulle bli tufft. När sonen kom till jorden var nämligen Tess mitt uppe i att turnera, och som spädbarn fick han följa med sin mamma världen runt.

– Min gamla manager visade mig det analoga schemat vi hade och det var ungefär 225 spelningar det året han föddes, så det var inte så mycket mammaledighet där inte, berättar Tess.

När hon får frågan om hur hon klarade av det svarade hon att hon faktiskt inte vet.

– Jag tror det var någon sorts autopilot och tunnelseende. Jag bara körde på.

Foto: TT

Läs mer:

Lina Hedlund drabbades av missfall – och var nära att dö

Christine Meltzer om cancern: Livet är ett helvete

Redaktionens tips
Dela på: