Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider – danska Adam Aamann tar över

21 apr, 2023 
Trädgårdstider
Allt har sin tid. Nu lämnar Tareq Taylor Trädgårdstider på SVT – efter nästan 15 år i rutan.
Tv-kocken ersätts av danska Adam Aamann.
Annons
Tareq Taylor och sofia "PT-Fia" Ståhl - parets kärlekshistoriaBrand logo
Tareq Taylor och sofia "PT-Fia" Ståhl - parets kärlekshistoria

Just nu rullar den tolfte säsongen av Trädgårdstider på SVT. Det kommer också att bli den sista för Tareq Taylor, 53. Han låter nämligen meddela att han hoppar av programmet efter säsongen.

Trädgårdstider har varit otroligt viktigt för mig och är något av det allra roligaste jag fått göra, säger han i ett pressmeddelande.

Tareq Taylor har varit med i programmet, som bytt namn flera gånger, sedan starten 2009.

Därför slutar Tareq Taylor i Trädgårdstider

Anledningen till avhoppet är att tv-kocken flyttat upp till Stockholm tillsammans med flickvännen Sofia Ståhl, 35.

Fram till nu har de bott på varsitt håll. Han har utgått från Malmö och hon från Stockholm, men nu är det alltså dags för dem att bli sambos.

Annons

– Det känns jättespännande. Det är ett stort steg, men det känns som att våra liv har flätats samman över tid. Vi spenderar väldigt mycket tid ihop som det är redan, sade Sofia Ståhl till Aftonbladet när det avslöjades.

I sommar blir Sofia Ståhl och Tareq Taylor sambos.

Då ville paret inte avslöja var de kommer att bo men nu står det klart att det är huvudstaden som gäller – något som försvårar Tareq Taylors medverkan i Trädgårdstider så pass att han hoppar av.

– I och med Tareqs flytt till Stockholm får han helt enkelt inte ihop sitt liv med vårt utdragna inspelningsschema. Vi kommer att sakna honom väldigt mycket men har all förståelse och respekt för hans beslut, säger projektledaren Jonas Gunnarsson.

Adam Aamann ny i Trädgårdstider

Just nu spelas kommande säsong in, och den kommer att sändas nästa år. Istället för Tareq Taylor kommer tittarna då få se Adam Aamann.

Annons

Han är en dansk stjärnkock och ser fram emot att axla rollen.

– Jag är mycket entusiastisk över att ha fått möjligheten att bli en del av Trädgårdstider som är ett populärt program även här i Danmark. Att följa säsongen och de olika stadierna av trädgårdsarbete under året är ett underbart sätt att koppla samman sig med naturen och lära sig hur man får ut det mesta av sin egen trädgård, säger Adam Aamann i pressmeddelandet.

Han spelar nu in programmet tillsammans med John Taylor, Pernilla Månsson Colt och Malin Persson.

Foto: TT, Christoffer Lomfors/SVT

Annons