Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

SVT hyllar vardagshjältar i coronakrisen med gala

08 apr, 2020 
Mark Levengood
SVT livesänder en gala till förmån för de som drabbas av – och sliter hårdast i – coronakrisen. På lördag kväll håller Mark Levengood i En kväll tillsammans, en späckad gala för att ”hylla de som hyllas bör”.
Annons

Den studioledda galan En kväll tillsammans kommer sändas från Stockholm men med utsända på plats i Göteborg, Malmö och Umeå.

– Jag hoppas vår kväll ska få folk att förstå att även om vi sitter isolerade så är vi inte ensamma. Just nu förenas vi i problemen, men alldeles snart även i lösningarna. Jag vill att En kväll tillsammans ska försöka vara en del av lösningen, säger Mark Levengood i ett pressmeddelande.

Mark Levengood programleder livegalan

Galan kommer av naturliga skäl hållas utan varken publik eller folksamlingar.

Mark Levengood utlovar storslagen musik under kvällen, men än så länge har det inte avslöjats vilka artister som kommer delta i galan.

– Det blir lite speciellt men det blir många musiknummer och utan att gå in på namn har vi crème de la crème av den svenska artisteliten, säger han till SVT och berättar samtidigt att han var väldigt nällad på att få leda galan:

Annons

– Jag svarade ja lite för snabbt, ja.

Skänka pengar till de som drabbas av coronakrisen

I samband med galan kommer alla som vill få chansen att bidra till Radiohjälpens insamling för de som just nu drabbas hårdast av coronakrisen.

Vill du skänka pengar dit redan nu kan du som privatperson swisha valfri summa till 90 1950 6 och märka betalningen med Tillsammans.

För att skicka 100 kronor via din telefonräkning kan du ringa 099-90100.

Alternativt så går du in på Radiohjälpens hemsida och skänka pengar där.

– Vi kommer hylla alla som jobbar i coronas frontlinje, visa på goda initiativ och lyfta vardagshjältar. Vi vet också att många svenskar tillbringar den här påsken ensamma, då familj och vänner inte kan resa eller komma och hälsa på, säger SVT:s programdirektör .

Galan kommer att sändas live i SVT1 och på SVT play lördag 11 april klockan 20.00.

Foto: TT
Av: Linus Kandefelt

Senaste nytt om Corona i Sverige, och i världen:

WHO utlyser globalt nödläge med anledning av Coronaviruset

Mer om coronaviruset – om symtom, skydd, riskgrupper och senaste nyheterna – hittar du i vår samling av artiklar:

Läs allt om coronaviruset här

Annons