Sven Melander är död – familjens första ord om sorgen

så dog sven melander
Sven Melander åter drabbad av cancer
1:18

Efter reklamen: Sven Melander åter drabbad av cancer

(1:18)

Slå på ljud

Nu bekräftar familjemedlemmar till TT att tv-profilen, komikern tillika journalisten Sven Melander har gått bort efter en tids sjukdom. Han blev 74 år gammal.

Under hösten berättade Sven Melander själv att han återigen drabbats av cancer. Första gången han drabbades av cancer var 2017, vilken han kom att friskförklaras från två år senare. Men därefter kom sedan beskedet om att cancern kommit tillbaka i en annan form.

Hans son Victor Melander skriver i ett uttalande till TT att Sven Melander fick somna in lugnt och stilla omgiven av sin närmaste familj.

”Vi är tacksamma för allt det stöd och omtanke som visats både honom och oss under den här tiden. Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom ifred”.

Efter sig lämnar han barnen Victor, Christina och Linnéa, som Sven Melander har tillsammans med ex-hustrun Karin Melander Hassler.

Sällskapsresan-skådisen Sven Melanders var en komisk talang och älskad och välkänd bland det svenska folket.

Här ser vi Sven under Kristallengalans vimmel 2019.

Sven Melander började som journalist på 70-talet, men de flesta förknippar nog honom med Sällskapsresan – där han slog igenom stort som karaktären Bertil ”Berra” Olsson. Men att han blev skådis var mest av en slump. Sommaren 79 träffade Sven Melander parhästen Lasse Åberg på fest – killarna klickade och det ena ledde till det andra och året efter släpptes kultfilmen Sällskapsresan.

De senaste två - tre åren har vi fått ta del av skådespelaren i underhållningsprogram så som Stjärnorna på slottet, Alla mot alla och även TV4-programmet Masked singer – där han uppträdde i den populära pingvindräkten.

Vila i frid Sven Melander!

Foto: TT

Utvald läsning