Stort astro för våren 2018 – så blir din vår!

Vad säger detta horoskop om ditt stjärntecken inför våren 2018?

Väduren 21 mars – 20 april

Goda råd:

 • Se upp med tempot!
 • Dina nära och kära vill se mer av dig.

Allmänt:

Den här våren präglas av fördjupning, vilket kan visa sig på många olika sätt. Det utesluter dock inte att du kan ha en aktiv och produktiv tillvaro, men det är mellan de aktiva perioderna som du kan märka att andra saker och tankar upptar dig.

Speciellt i början av mars är du spontan och på språng. Kanske drar du iväg på en resa med kort varsel. Från mitten av mars till mitten av maj är du väldigt plikttrogen och under den här perioden finns det inte plats för så mycket spontanitet i ditt liv. Oavsett hur du använder dina krafter och din energi kommer du ha goda möjligheter till framgång. Du kommer att se att saker och ting lyckas – men räkna inte med att få något gratis, du måste jobba för resultatet.

Hälsa och välbefinnande:

Var uppmärksam så att du inte håller för högt tempo i ditt liv mellan den 23 mars och 15 april. Det här är rätt tid för att ta det lugnt, då du kan vara utsatt för extra mental press. Pressen lättar i slutet av april och från mitten av maj kan du verkligen känna att du kan slappna av.

Jobb och ekonomi:

Om det är på jobbet du vill ha framgång är det här du ska lägga din kraft. Nu har du chansen att glänsa om du lägger på ett extra kol! Du kan få större inflytande eller ta ett kliv på karriärstegen. Den största framgången kommer till dig fram till mitten av april innan allt lugnar ner sig.

När det gäller ekonomin kan du vänta dig stora överraskningar från mitten av maj. Det kan gå både upp och ner, men mest troligt är att det är positivt och att du får större ekonomisk frihet. Den kan vara insatsen av ditt extra arbete som ger utdelning.

Hem och familj:

Nu på våren har du mest tid över till familjen och det är en bra tid för att åka på semester. Annars är det som om du har fokus på helt andra saker och din familj och dina vänner antyder att de vill se mer av dig. Balansen blir bättre i maj. Det är också då som ekonomin ändrar sig, och det kan ha att göra med förändringar av ditt boende. Köp, sälj och flytt kan vara en möjlighet.

Kärlek:

Du har länge njutit av uppmärksamheten kring din person men nu kommer de som dragits till din spännande och oförutsägbara utstrålning märka att du har förändrats. Antingen känner du att du inte längre orkar göra reklam för dig själv, eller så har ditt fokus förändrats. Dina normer håller på att ändras, och det gäller speciellt det du tycker är viktigt i ditt parförhållande. Ni behöver en större och ömsesidig frihet. Singelväduren kan fortsätta att njuta av sin utstrålning från slutet av mars till slutet av april.

Läs också: Halsbandet som passar just ditt stjärntecken!

Oxen 21 april – 21 maj

Goda råd:

 • Du behöver frihet och luft under vingarna!
 • Betala av på skulderna och spara till pensionen.

Allmänt:

Detta kan bli en vår när du bryter dig ur fasta ramar och rutiner. Du får lust att följa en ny väg och göra något som du inte brukar. Gör det – frihet är precis vad du behöver! Även om du värdesätter din personliga frihet kommer också behovet av gemenskap att vara stark. Du har det bra tillsammans med dina närmaste och det är kanske därför du törs vidga vyerna.

Du kommer hitta en ny, stor gemenskap där du passar in bra. Det kan vara i föreningslivet, ett politiskt parti eller andra ställen där du blir del av en helhet. Kanske engagerar du dig i frivilligarbete som handlar om att hjälpa andra människor eller blir en del av kampen för att rädda miljön.

Hälsa och välbefinnande:

Om du plågas av någon åkomma som du vill bli av med kommer du ha fullt fokus för att lösa det. Du tar tag i situationen och söker ny information som du kan dra nytta av. Men se upp så att du inte går vilse i oseriösa hälsotips på internet!

Jobb och ekonomi:

Både avslut och nystart är aktuellt när det handlar om din karriär. Börjar du ett nytt jobb har du mycket att sätta dig in i, men du har alla möjligheter att göra det bra. Utbildning och kurser kan också bli aktuellt, även om du inte byter jobb. Det kan handla om en grupp där det är viktigt att utveckla gemensamma färdigheter.

När det gäller ekonomin söker du efter nya möjligheter, och gärna områden med tillväxt och bra affärer. Samtidigt är det viktigt att betala eventuella skulder och spara till pensionen, om det är relevant för dig. Om du delar ekonomi med en partner kan du se fram emot en bra utveckling till gemensam glädje.

Hem och familj:

Ditt behov av förnyelse kan få dig att rikta blickarna mot hemmet. Det behövs kanske mer än en vanlig vårstädning? Du kanske vill flytta – men du behöver ditt hem som en stadig bas i ditt liv. Det stämmer inte riktigt med det kaos som en flytt oftast innebär. Speciellt under mars och april behöver du en stabil omgivning. Du är mest upptagen av annat än familjen, men om du har en partner kommer hen att uppmuntra dig till att tillbringa mer tid med familjen.

Kärlek:

Du hittar både trygghet och glädje hos din partner, glöm inte bort att tala om det för hen! Det gäller särskilt om du inte är så närvarande som du brukar vara. Mycket tyder på att du och din partner stärker era band under den här perioden, det gäller i hög grad också på det sexuella planet. För dig som är singel bjuds goda möjligheter att skapa nya kontakter. Vänkretsen blir större och du kan hitta ett nära förhållande där. En potentiell kärlek kan få upp ögonen för din charm och karisma.

Läs också: Är du det nya stjärntecknet ormbäraren?

Tvillingarna 22 maj – 21 juni

Goda råd:

 • Låt ditt inre liv berika dig!
 • Arbetslusten ger ökade intäkter.

Allmänt:

Från årsskiftet har du varit upptagen med att starta något nytt eller varit väldigt upptagen av jobbet. Det präglar den här våren och du kommer att fortsätta att ha en upptagen vardag. Det verkar som tur är som att det är lust som driver dig så du kommer att orka med. Du är bra på att fokusera och använder den egenskapen till livets alla områden. Försök dra dig tillbaka och vila lite ibland; det är då du kan få goda idéer, speciellt om det handlar om framtiden. Var uppmärksam på dina tankar och känslor, de kommer att berika dig!

Hälsa och välbefinnande:

Du har goda möjligheter att må bra och vara sund, men även om energin är på topp är det inte bra om du överdriver. Press på arbetet kan bli en utmaning även om du är frisk och kry. Se till att du vilar och sover mer om du får huvudvärk eller migrän, speciellt om du inte brukar ha det. Från slutet av maj blir det lättare för dig att slappna av, något som påverkar både humör och hälsa positivt.

Jobb och ekonomi:

Det är mycket att göra på jobbet och du har möjlighet att visa framfötterna. Har du ett eget företag har du goda möjligheter att expandera, något som kommer att göra din verksamhet mer stabil. Det kan bli tal om ett genombrott. Som anställd har du också goda möjligheter, men här bör du hålla igen lite på din energi. Det är som en del av ett team du har störst möjligheter att får erkännande. Du gillar ditt jobb och det ger arbetsglädje vilket kommer att märkas på dina inkomster på något sätt.

Hem och familj:

Även om det är mycket annat som upptar din tid så får du gott om tid för ditt familjeliv. Speciellt mellan den 23 mars och 15 april behöver du dina närmaste, oavsett om det är familj eller vänner. Det är en period när du bör hålla koll på tempot, det kan bli svårt att tacka nej till alla aktiviteter som erbjuds dig. Din partner och ditt hem kan vara det du behöver mest av under den här perioden. När det gäller ditt boende känner du för en förändring i mars, men det är inte säkert att den blir av.

Kärlek:

Om du lever i ett parförhållande kan din partner vara beskyddande och hjälpsam i perioder när det är mycket på jobbet eller på fritiden. Du kan få större frihet när det gäller de husliga plikterna, men kom ihåg att det ska återgäldas vid en senare tidpunkt. Bandet mellan er är starkare, något som du märkt sedan början av året. De första dagarna i mars kan bli väldigt romantiska. Från den 24 april och hela maj har du en extra kärleksfull utstrålning. Du har inga problem att komma i kontakt med andra och det är en bra period för romantiska upplevelser och kanske en resa.

Läs också: Horoskop: Så blir ditt 2018 enligt stjärnorna

Kräftan 22 juni – 23 juli

Goda råd:

 • Gör en insats för att stabilisera ekonomin!
 • Var öppen för att träffa nya människor

Allmänt:

I början av mars har du fokus på att samla erfarenheter och fakta som du behöver. När du vet vad du vill, vilka drömmar du vill uppfylla, är du redo att göra verklighet av planerna. Du vill att glädje och vänlighet ska fylla din vardag, och det ska ske tillsammans med andra människor. Du kommer att få stor glädje av att genomföra dina drömmar, och var är det egentligen som hindrar dig?

Från mitten av maj kommer du träffa nya vänner, det kan vara i olika sammanhang, politiska förbund, föreningar för träning och sport, trädgårdsgrupper eller annat som intresserar dig.

Hälsa och välbefinnande:

Du bekymrar dig inte nämnvärt om din hälsa. Men om du behöver det så måste du självklart uppsöka läkare, det är ingen idé att fråga dem du känner. Det här är en bra period för läkning, har du varit sjuk kommer du att må bättre.  Psykiskt är det här en bra period för dig.

Jobb och ekonomi:

Du gillar verkligen att samarbeta men vet också att det kan vara utmanande, krävande och ibland begränsande. Det ställs krav på ledarskap och ansvar, även om du själv kanske inte har en chefstitel. Under en längre tid har du varit med om plötsliga förändringar och oro som följer på det, men den här våren blir annorlunda.

Oro och osäkerhet minskar eller försvinner helt. Det ger dig arbetsro och koncentration, men också en bra utgångspunkt för ett bättre samarbete. Under våren har du möjlighet att stabilisera din ekonomi vilket ger dig större ekonomisk frihet senare under året.

Hem och familj:

Nu får du vänja dig vid att inordna dig mer i sammanhanget än du gjort tidigare. Det kan också hända att du överlåter en del ansvar för familjen till din partner eller en annan familjemedlem.

Dina barn eller barnbarn kan kräva sitt, beroende på deras ålder. Det blir ett livligt och glatt umgänge som du bör delta i. Påsken ger många möjligheter, kanske för många, så sätt av en dag bara för dig själv. Passa på att ordna minst en stor familjekväll!

Kärlek:

Om du lever i ett fast förhållande kan du tryggt räkna med in partner. Hen stöttar dig och du behöver inte tvivla på kärleken, men du måste också räkna med att du får kompromissa. Det kan vara din partners karriär som kräver att du tar större ansvar hemma för att få en bättre arbetsfördelning. Möjligen kan det bli lite besvärligt i början men senare under året kommer det löpa friktionsfritt. För singelkräftan som möter kärleken och går in i ett nytt förhållande är det en spännande tid. Ni kommer att stärka er relation.

Läs också: Dina värsta egenskaper – baserat på ditt stjärntecken

Lejonet 24 juli – 23 augusti

Goda råd:

 • Var beredd på förändringar!
 • Du behöver mer livsutrymme!

Allmänt:

Från årsskiftet kan det ha skett stora förändringar i din vardag som du nu måste vänja dig vid. Med våren kommer de nya möjligheter! Allt kan inte planeras och något kommer att dyka upp som en överraskning eller en möjlighet som du måste ta snabba beslut kring.

För dig som älskar nya möjligheter blir det här en fantastisk tid. Tillhör du dem som lätt blir förvirrad och tappar överblicken, kan det kännas lite överväldigande. Det handlar trots allt om stora förändringar i livet. I den här processen är det viktigt att ha basen på plats – och det har du!

Hälsa och välbefinnande:

Runt årsskiftet kan du ha märkt av en förändring i din hälsa. Har du gjort något för att stärka dig själv kan du märka effekten av det nu. Fasta rutiner och vanor är bra för dig så länge de är sunda.

I början av mars behöver du extra mycket fysisk aktivitet. Därefter blir det lite mer utmanande att hitta motivation och tid till träningen, även om du skulle må bra av det.

Jobb och ekonomi:

De största förändringarna, utmaningarna och möjligheterna finns på ditt jobb! Var beredd på att det kommer förändringar och ta emot dem med öppet sinne. Om du får möjlighet att gå tillbaka till en tidigare arbetsplats som du känner till bra, fundera över om det verkligen är den riktningen du ska ha. Varför ska du gå tillbaka?

Se det som ligger framför dig som en spännande utveckling med många möjligheter. För dig som inte byter jobb, kan nya villkor eller teknisk utveckling skapa ett nytt läge på jobbet. Du behöver inte vara rädd för din ekonomi, för också inom det området väntar nya möjligheter som kan göra ditt liv bättre.

Hem och familj:

Allt är som det ska i ditt hem och i din familj, din bas är trygg. Något kan ha hänt vid årsskiftet men det har du fått ordning på nu. Du kan ha stora planer i samband med en tillökning i familjen eller något annat som berör de fysiska ramarna, som ni kan ha växt ur. Du behöver mer plats och det kan vara en bra anledning till att flytta, bygga till eller på annat sätt skaffa mer livsrum. Om du inte redan har börjat ger våren utmärkta möjligheter för att börja planera!

Kärlek:

Om du inte redan har ett fast förhållande så letar du efter det, speciellt under den första halvan av mars. Om du redan har kontakt med en person som du är attraherad av och vill lära känna bättre, så behöver du inte ha bråttom. Ett nytt förhållande tar tid att utveckla och det kan bli väldigt spännande under månaderna som kommer.

I maj kommer någon att försöka få din uppmärksamhet men du är förmodligen upptagen av andra saker. Men i slutet av maj är du mer öppen för romantik och det blir lättare för dig att komma i kontakt med dina känslor.

Läs också: Dem ska du aldrig dejta – enligt ditt horoskop

Jungfrun 24 augusti – 23 september

Goda råd:

 • Unna dig en mental paus!
 • Fasta rutiner är bra för hälsan.

Allmänt:                   

Under den första halvan av mars måste du förhålla dig till personer i din närhet. Det blir många diskussioner som du blir indragen i och du måste förhålla dig till andras problem. Du måste visa din omsorg om vänner och familj.

Du är duktig på att kommunicera och i början av mars kan du ro i land bra avtal och kontrakt. Från den 23 mars till den 15 april är du mer tillbakadragen, du behöver din tid för ta det lite lugnt. Nu ska du också se upp med avtal och kontrakt så att det inte uppstår några missförstånd. Vänta med att skriva under till mitten av april.

Hälsa och välbefinnande:

Under våren kan du behöva ta en mental paus, men förmodligen får du inte möjlighet att dra dig tillbaka helt. Försök hitta nya vanor, t ex att meditera, för att koppla av. Gör det till en vana! Avkoppling kan också ske på mer fysiska sätt. Fasta rutiner och vanor påverkar också din fysik. Om du har problem med hälsan ser det ut som om det förbättras.

Jobb och ekonomi:

Du har hittat en bra rytm på jobbet. Även om rutiner kan vara tråkiga, känns ändå stabiliteten som de ger bra för dig. Samtidigt får du möjlighet att vara med i ett nytt, spännande projekt, möjligen blir det både psykiskt och fysiskt krävande, det beror på  arbetsuppgifterna. En del av din energi går åt till att fundera över din ekonomi och det kan vara idé att göra upp en budget så du inte spenderar mer än du har.

Hem och familj:

De första tre veckorna i mars kan både du och din familj ha kort stubin. Var inte rädd för att rensa luften med en rejäl diskussion. Ni har goda relationer och det kan bara bli bättre.

Beroende på ålder kan dina barn få nya utmaningar och en ny vardag. Vårkänslor kan ge dig lust till att förändra ditt boende, men för stora planer och utmaningar kommer nog ta andan ur dig. Försök att planera och föreställa dig hur det skulle kunna bli, innan du sätter igång.

Kärlek:

Vårkänslorna spirar! Singeljungfrun har stort behov av sällskap och du får massa kontakter som berikar ditt sociala liv. Kanske hittar du din stora kärlek?

För jungfrun som lever i ett fast förhållande gäller det att utveckla relationen med gemensamma intressen. Maj blir en spännande månad på flera sätt och bjuder också på romantiska upplevelser.

Läs också: Nya stjärntecken är här – kolla ditt nya horoskop

Vågen 24 september – 23 oktober

Goda råd:

 • Se till så att du får sista ordet!
 • Använd dina pengar till en sund livsstil.

Allmänt:

Värderingar blir viktiga för dig under de kommande månaderna, det handlar både om mänskliga och materiella värden. Mer medmänsklighet och möjlighet att förverkliga en dröm, båda sakerna är aktuella. Din vardag ska kännas meningsfull och det gör den om du hjälper andra. Volontärarbete kan vara en möjlighet. Du har lust att försvara eller kämpa för dem som inte kan göra det själva.

Som våg är du närmast beroende av att samvaro och tillhörighet med andra och det får du stora möjligheter till den här våren. Som vanligt är du flexibel när det gäller att anpassa sig och samarbeta. Dessutom kan du säga ifrån och ibland få sista ordet när det gäller.

Hälsa och välbefinnande:

Du är inställd på att använda dina pengar till en sund livsstil och när du handlar väljer du gärna ekologiskt, även om det kostar mer. När det gäller att komma tillrätta med en obalans eller en sjukdom, är du öppen för alternativa behandlingar. De kan handla om zonterapi eller akupunktur.

Jobb och ekonomi:

Den första halvan av mars verkar det som om du har roligt på jobbet och är full av energi. Från den 17 mars och till mitten av maj får du mer att göra och det kan bli lite hetsigt. Du har förmodligen även mycket att göra hemma och det kan kännas som du har två jobb. Men du klagar inte och lönen ser ut att komma efter insatsen.

Ekonomiskt har du generellt bra kort på handen och du kan få tillgångar utöver din lön. Det kan röra sig om besparingar, vinst från en bostadsförsäljning. Från mitten av maj kan det bli aktuellt med ännu mer tillskott till ekonomin. Mer pengar gör att du kan konsumera mer, men du gör det förnuftigt.

Hem och familj:

Bostaden är central för dig. Du lägger både tid och pengar på praktiska göromål. Kanske handlar det om att få allt i ordning efter en flytt eller ombyggnation? Generellt sett kan du lägga mycket pengar på din bostad, speciellt om det handlar om att sälja och köpa eller kanske om att renovera. De fysiska betingelserna hjälper dig att ge dig och familjen en trygg bas. Kanske utökas familjen med en medlem?

Kärlek:

Parförhållandet är viktigt för dig och här kan det ske en utveckling med din partner. Hen har fått mer lugn och ro i sitt liv, och det blir färre överraskningar och mer stillsamt vilket ger ett mer stabilt samliv.

Du blir också lugnare och förmår att visa din kärlek på ett mer känslosamt sätt. Du visar fler sidor av dig själv och känner dig gladare. Det du ger får du tillbaka från din partner. Är du på jakt efter ett romantiskt äventyr kan du hålla utkik efter passande kandidater från mitten av maj.

Läs också: Dem ska du aldrig dejta – enligt ditt horoskop

Skorpionen 24 oktober – 22 november

Goda råd:

 • Var beredd på förändringar!
 • En positiv inställning är bra för hälsan.

Allmänt:

Våren verkar uppiggande både på hälsan och humöret och det blir på många sätt en fantastisk tid. Du behöver synas mer och har medvind i alla sociala kontakter. När det gäller kommunikation har du stor genomslagskraft och det du säger och tycker tas emot på stort allvar.

Maj månad är utmärkt för att utveckla intressen och talanger och kanske också för att realisera dina drömmar. Du blir inspirerad av konst och musik. Om du själv är aktiv inom de områdena kan det ge dig stora och mäktiga upplevelser. Det kan också bli en vår som väcker reslusten i dig och du kan göra allvar av planerna.

Hälsa och välbefinnande:

Det bästa sättet för att må bra är att ha en positiv inställning och ditt goda humör är på topp! En av dina utmaningar kan vara huvudvärk och migrän, men här kan du uppleva en förbättring. Försvinner värken inte helt så kommer det i alla fall bli bättre, speciellt från mitten av maj.

Jobb och ekonomi:

På jobbet kan det bli aktuellt att öka din kompetens. Kanske handlar det om att förnya ett certifikat, gå en utbildning eller ta en examen. Förmodligen handlar det bara om en kortare utbildning, några dagar eller en vecka. Det är speciellt två områden som är aktuella; ledarskap och kommunikation. Du har fina möjligheter att prestera bra inom båda områdena och du uppmanas också att ta mer ansvar. Kanske blir du till och med befordrad?

Du försöker också stabilisera din ekonomi och förbättra inkomsterna. Detta fokus kan ge dig bättre ekonomiska möjligheter senare under året.

Hem och familj:

Kanske är du i den åldern då den biologiska klockan börjar ticka? Då är det rätt tid att börja försöka förverkliga drömmen om ett barn. Du tycker om barn, oavsett vilken ålder de har. Det kan också innebära att du ägnar dig mer åt barn i din närhet eller hjälper dina vuxna barn. Din partner blir sugen på förändringar i hemmet, men det behöver inte betyda stora saker som att ni flyttar, det kan också handla om mindre saker som att möblera om.

Kärlek:

Om du inte lever i ett förhållande är du förmodligen sugen på att träffa ditt livs kärlek. Har du en partner kan du önska att ni skaffar barn. Det gäller att ni blir överens om det och din partner kan vara öppen för de tankarna från mitten av maj. Från och med då kommer hen att ha en mer öppen inställning till mycket i ert förhållande. Om det inte är relevant för dig att själv skaffa barn, så kan det innebära att ett barnbarn annonserar sin ankomst.

Läs också: 2018 blir ett magiskt år för dig som är skorpion!

Skytten 23 november – 22 december

 • Goda råd: Finn din inre kärna!
 • Du mår bäst när du använder kroppen.

Allmänt:

Du kan uppleva våren annorlunda än förut. Det är inte för att årstiden, eller det här året, är annorlunda än andra, men för att din situation är det. Du är inte helt som du brukar, inte lika utåtvänd och kontaktsökande. Det här är inte rätt period för dig att vänta dig stora personliga framgångar eller genombrott. Istället kan du göra upp planer för det! Du är mer eftertänksam och inåtvänd.

En djupare förståelse för livets mening kräver egentid och egna tankar och funderingar och du kan behöva dra dig tillbaka från omvärldens påtryckningar. Du är duktig på att prioritera vad som är viktigt för dig och håller dig till det. Det handlar om att finna din inre kärna – vad vill du och tillsammans med vilka?

Hälsa och välbefinnande:

Se upp så att ditt funderande över livets mening inte går ut över humöret! Du vet med dig att du mår som bäst när du använder musklerna och kroppen och du kommer få en nytändning när det gäller träning och friluftsliv från mitten av mars.  Men i maj månad blir det lite svårare att hitta tid för fysisk aktivitet, glöm inte att prioritera att röra på dig!

Hem och familj:

Drömmar och önskningar från december dyker upp igen, och med dem en önskan om förnyelse, kanske i hemmet. Tråkiga rutiner byts ut och det kan ge dig mer att göra i vardagen. Här måste du hitta en gyllene medelväg då det kan står i vägen för ditt behov av att tänka och reflektera. Din familj visar dig mycket kärlek och omsorg i perioden.

Kärlek:

Du tänker mycket på kärlek vare sig du är i ett förhållande eller inte. Även här försöker du hitta din kärna, vad du vill och inte vill. Försök att inte se så svart-vitt på känslorna. De vet väl att du måste visa kärlek för att också få det tillbaka. I stället för att söka efter den rätte värdesätter du kärleken från din familj och dina vänner. Det gäller även skyttar som lever i ett förhållande.

Läs också: Så ska du inreda 2018 enligt ditt stjärntecken

Stenbocken 23 december – 20 januari

Goda råd:

 • Dra nytta av ditt närverk!
 • Våga experimentera med romantiken.

Allmänt:

Ditt sociala liv har en spännande utveckling och det gäller speciellt dina vänner. Även om du lätt kan skaffa nya vänner så är det inte mängden som räknas. Du överväger noga vilka nya personer du ska släppa in i din krets, och vilka vänskaper som ger dig något tillbaka. Du är inte rädd för att ta på dig lite extra arbete och ansvar, det gäller inom alla områden, både socialt och på jobbet. Det utvecklar dig som person och gör dig modigare. Att växa med uppgiften ger livet mening.

Hälsa och välbefinnande:

Du trivs bra med dig själv och din mentala balans är positiv för din kroppsliga hälsa. Kanske har du högre smärttröskel än normalt och det kan vara farligt om du inte lyssnar på kroppens signaler. I maj får du ny energi och även om du kanske inte är den mest fysiskt aktiva personen, så får du nu lust att röra på dig.

Jobb och ekonomi:

Du har goda chanser att växa med uppgiften när det handlar om jobbet. Du är ambitiös och med det följer ofta mer ansvar och fler uppgifter. Ditt förhållande till kollegorna är bra och om du leder en grupp kan det få dig att sätta högre mål för framtiden. Du har stor nytta av ditt nätverk, även på jobbet. Dina ansträngningar ger resultat och du kan se fram mot mer i plånboken. Det är också en gynnsam tid för investeringar, men akta dig för att blanda pengar och vänskap.

Hem och familj:

Om du har flyttat tidigare under året så blir det mer stabilt nu under våren, men senare under året kan det komma nya förändringar. Även om det handlar om stora förändringar kan det vara bra för familjelivet. Kanske tar du större ansvar för familjen eller får en ny roll? Många tittar på dig och förväntar sig att det är du som ska ta ansvar och initiativ. Från mitten av maj spelar barn en stor roll i ditt liv, egna eller barnbarn. Då är det inte längre du som har ledartröjan, uppmärksamheten riktas mot barnen, oavsett ålder.

Kärlek:

När det handlar om parförhållande vill du känna dig säker. Du är rädd om din trygga famn och din partner uppskattar att du stöttar och hjälper när det behövs. Men se upp – du kan inte ha full koll på allt! Är du singel kan blixten slå ner, du träffar någon och starka känslor uppstår. Från slutet av maj till mitten av april siar stjärnorna om plötsliga möten, även om du själv gärna vill ta god tid på dig att lära känna en annan person. Romantik kan få en helt ny betydelse för dig. Vågar du experimentera lite kan det bli en härlig upplevelse.

Läs också: Hitta din träningsform – baserat på stjärntecknet

Vattumannen 21 januari – 18 februari

Goda råd:

 • Använd ditt nätverk!
 • Bra rutiner ger dig en sund livsstil.

Allmänt:

Din omgivning kan tycka att du verkar hemlighetsfull, något som du kanske också är. Men det handlar om att du håller dig mer i bakgrunden än vanligt. Det kan ha olika orsaker, kanske är du mer målinriktad och koncentrerad än vanligt. Om du verkar upptagen på utsidan så händer desto mer på insidan. Därför försöker du vara själv mer nu.

Under den första delen av mars är det många som söker upp dig, och det är först i april som du kan dra dig tillbaka. Står du inför något nytt i livet behöver du tid att tänka igenom situationen så att du inte kastar dig ut i något. I mitten av maj är du redo att ta det stora klivet och då kan mycket hända. Det finns en överraskningsfaktor och även om du tänkt igenom det mesta kan det hända saker som du inte kunde förutse.

Hälsa och välbefinnande:

Fördjupning är en bra utgångspunkt för både ditt fysiska och psykiska välbefinnande. Om du har mycket att göra på jobbet kan du behöva ge ditt inre mer uppmärksamhet. Om du bara känner efter så vet du vad kroppen behöver. Bra och sunda rutiner ger dig en hälsosam livsstil just nu.

Jobb och ekonomi:

Jobbet går på rutin från början av mars, och det gör ekonomin också. Är du hemlighetsfull kan det ha med jobbet att göra. Antingen för att du jobbar med sekretessbelagda uppgifter, eller för att du planerar nya saker som du inte vill prata om. Överraskningar som dyker upp i maj kan vara relaterade till jobbet. Det kan handla om att du byter jobb eller får nya uppgifter. Din ekonomi ser god ut under våren.

Hem och familj:

Förändringarna du funderar på kan ha med din familj att göra. Här kan det hända saker under våren! Om du är aktiv på bostadsmarknaden kan det handla om att sälja och köpa och det kan gå fort. Slå till när det rätta erbjudandet dyker upp! Det kan också bli överraskningar inom familjen och det behöver inte röra de allra närmaste. Helst vill du bara ha lugn och ro, men det kan bli en händelserik vår för dig – med fina händelser.

Kärlek:

I mars är du duktig på att visa din kärlek för dem som betyder mycket för dig. Men det är inte kärleken som står för de stora händelserna i ditt liv under våren. Det kan finnas flera orsaker till det. Om du lever i ett förhållande och det fungerar bra kan du njuta av tryggheten i det. Är du singel har du större behov av att finna dig själv än någon annan. Att hitta din inre kärna och definiera den gör dig bättre förberedd inför att möta kärleken senare under året.

Läs också: Stjärntecknen du ska dejta – om du vill ha en partner du kan lita på

Fiskarna 19 februari – 20 mars

Goda råd:

 • Skapa starka band till andra!
 • Njut av intrycken du får.

Allmänt:

Du får mycket uppmärksamhet den här våren. Du har gott om energi men det gäller att använda den på bästa sätt. Kanske utforskar du ditt inre, eller blir nyfiken på det som sker i världen runtomkring. Reslusten kan få dig att ge dig ut i den stora, vida världen, då kan du samla intryck och erfarenheter och bli lite klokare. Du knyter starka band till andra människor och formar nya vänskaper.

Hälsa och välbefinnande:

Du har full  koll på alla ny trender när det gäller kost, hälsa och motion och låter dig inspireras mindfulness. Du är duktig på att lyssna till din kropps signaler och förstå dina behov, och den här våren verkar det som om du har en bra balans. Se upp så du inte övertolkar och överreagerar den här perioden.

Jobb och ekonomi:

Jobbet kan kräva mycket av dig i början av mars, men det blir också intressant och spännande. Det är din egen inställning som avgör om du tycker om det du gör. Leta gärna efter kortare utbildningar som kan öka din kompetens som senare ge dig mer i plånboken.

Jobb utomlands eller kontakter med företag i andra länder, kan också bli aktuellt eller något som du söker efter. Om du söker jobb så var inte blyg, sök till drömjobbet direkt! Du har också möjlighet att påverka din ställning på jobbet i en mer positiv utveckling. Din ekonomi stabiliserar sig under våren.

Hem och familj:

Familjen och basen är viktiga för en fisk. De gör att du känner dig trygg och kan lägga din energi på andra saker. Om du har familj i utlandet får du nu tid att ägna dig mer åt dem. I maj månad händer det spännande saker i ditt bostadsområde eller grannskapet. Det kan ge både dig och familjen möjligheter till nya spännande aktiviteter och sammanhang som det blir naturligt att ingå i. Från slutet av april vill du ha vårstämning hemma och du blir extra intresserad av inredning, färg och växter.

Kärlek:

Du har alltid nära till dina känslor och våren blir känslosam. Ditt goda humör visar att du har en hel del att vara glad över, även känslomässigt. Du får fin uppmärksamhet av din partner i slutet av mars till mitten av april. Det har inte så stor betydelse för förhållandet att du väljer att lägga tid på dina egna intressen, ni är så stabila tillsammans. Du är duktig på att nätverka och speciellt singelfisken känner sig uppskattad av sina vänner och bekanta.

Läs också: Sexmisstagen du kommer råka ut för – enligt ditt stjärntecken

Text: Brian Teglgaard   Översättning och bearbetning: Hemmets redaktion   Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

Utvald läsning