Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Stora mängder choklad återkallas – plast hittat i bitarna

08 dec, 2017 
Chokladtillverkaren Toms drar tillbaka flera av sina produkter från butikerna. Bland annat Antons Bergs Marsipanbröd. Anledningen är att man funnit plastdelar i choklad efter ett missöde i produktionen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Marsipanbröd är en svensk favorit till jul. Nu har en av de stora tillverkarna, danska Toms, dock meddelat att de drar tillbaka flera olika varianter från butikerna.

Toms kallade redan i november tillbaka produkter från fabriken. Anledningen var att man funnit delar av plast i chokladen. Plast som visade sig komma från trasiga lameller i produktionsanläggningen.

Inga reklamationer

Nu har företaget utvidgat återkallelsen till att gälla ännu fler chokladbitar och askar. Enligt ett pressmeddelande från Toms så har chokladtillverkaren inte fått några reklamationer gällande produkterna utan återkallar chokladen i förebyggande syfte.

Läs också: 8 hälsosamma anledningar att äta choklad ofta

– Vi gör det här för att undanröja vart spår av tvivel hos våra konsumenter, så att de kan ha tilltro till Toms och kvaliteten på våra produkter, säger Carsten Thomsen, administrativ chef på företaget i ett pressmeddelande.

Sålts i hela landet

Återkallelsen gäller 18 olika produkter ur sortimentet med särskilda bäst före datum. Produkter som ska ha sålts till butiker och grossister över hela landet. Bland annat handlar det om Anton Bergs guldask och Sweet Moments Marzipancollection.

Läs också: Studie: Därför bör du äta choklad till kaffet

Här är chokladen som återkallas:

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

Annons