Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Starka stödet till Jenny Strömstedt – efter Kerstins död

17 nov, 2022 
Niklas och Jenny Strömstedt
I slutet av oktober förlorade Niklas och Jenny Strömstedt sin katt Kerstin.
Nu tackar programledaren för det enorma stöd som familjen har fått.
Annons

Kändiskatten Kerstin Strömstedt hade över 95 000 följare, och fick en bok utgiven i sitt namn. Vid regnbågens slut finns en katt heter den, och innehåller illustrationer av ingen mindre än Lars Lerin.

Jenny Strömstedts stilresa genom årenBrand logo
Jenny Strömstedts stilresa genom åren

Katten har också synts flitigt på mattes och husses, Jenny och Niklas Strömstedt, Instagramkonton.

Niklas och Jenny Strömstedt sorg efter Kerstins död

I slutet av oktober i år meddelade paret att Kerstin dessvärre gått bort.

”På morgonen satt du där korgen alldeles stilla. Jag tog dig i famnen och lutade mig tillbaka i vår favoritfåtölj så där lagom så att du kunde vila huvudet under min haka - nära, nära - och spinna tills sömnen kom. Jag tänkte - detta skall jag alltid minnas. Sen åkte vi till veterinären. I bilen hem var buren tom”, skrev TV4-programledaren på Instagram då, och berättade att Kerstin var mer än bara en katt.

Annons

”Du var showtime, mys och en dörröppnare till samtal när orden inte ville hitta fram hos både stora och små. Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont”, tillade hon.

Också Niklas Strömstedt lämnade en känslosam hälsning till sin förlorade familjemedlem.

”I går kväll for hon till katthimlen, älskade Kerstin. Vi kommer att sakna henne oändligt mycket”, skrev han och fortsätter:

”Hennes längtan efter närhet och hela hennes väsen som gjorde livet så mycket gladare. Hon har lärt mig så mycket både om mig själv och om världen runt omkring. Var rädd om dig så länge Kärran – vi ses längre fram”.

Starka stödet i sorgen

Nu har det gått en tid och sorgearbetet fortsätter så klart. I ett nytt inlägg på Instagram berättar Jenny Strömstedt att det ramlat in kondoleanser, både i form av ord och av gåvor.

”Tack från djupet av våra hjärtan för alla omtänksamma brev, små presenter, teckningar och tankar efter katten Kerstins död”, skriver hon och fortsätter:

”Tack också för alla berättelser om det egna alldeles särskilda husdjuret som var en viktig del av livet, och den stora sorgen efteråt. Min lärdom efter att ha läst över tusen meddelanden ni skrivit: fortsättningsvis bekräftar vi varandra i känslan av förlust också efter ett husdjur. Sorgen kan vara stor, men skämmas över den, det gör vi aldrig mer”.

6 saker du kanske inte visste om Jenny StrömstedtBrand logo
6 saker du kanske inte visste om Jenny Strömstedt

Foto: TT

Annons