Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Soraya Lavasanis känslor kring att bo med svärmor

14 nov, 2022 
Ebba S. Dahlman
Karin Törnblom/TT, Instagram
Nyhetsmorgon-profilen Soraya Lavasani lever numera villaliv med maken Ralph, två barn och svärmor.
I en ny intervju med Leva & Bo berättar hon om känslorna kring generationsboendet och om hur det är att bo med Ralphs mamma.
– Hon är aldrig ensam och inte vi heller, säger hon till tidningen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Soraya Lavasani du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Soraya Lavasani du kanske inte visste


Journalisten och programledaren Soraya Lavasani har nyligen blivit husägare. Efter ett tårfyllt farväl av familjens lägenhet inne i stan, gick flyttlasset till villan i Österåker.

Soraya och maken Ralph tog över villan, som är ett sommarhus nära vattnet, efter Ralphs mamma i juli. Därefter har huset fått ett rejält ansiktslyft, för att passa familjens behov och personliga stil.

På tomten står också ett gästhus, där Sorayas svärmor har flyttat in.

Nyhetsmorgon-profilens husdrömmar med maken

Villalivet är något som Soraya välkomnat med stor glädje. Hon har tidigare berättat att hon själv är uppvuxen utanför storstadspulsen, med närhet till naturen; en barndom som hon är otroligt upprymd över att få ge till sina barn nu.

Annons

I en ny intervju med tidningen Leva & Bo berättar Soraya om nya huslivet:

– Det är ett enplanshus på 160 kvadrat byggt tidigt 90-tal. Vi bor i min svärmors gamla hus, som hon och hennes dåvarande make ritade och byggde ihop. De bodde i stan och det blev ett jädra sommarhus på tomten i Österåker.

Villan, en vit enplansvilla med svart tegeltak, har en tomt på 1,500 kvadratmeter och fem minuter gång till havet. Under sommaren arbetade familjen intensivt med en stor renovering.

– Vi har gjort om mycket, men sparat det vi älskat, som den öppna spisen, det vackra burspråket i vardagsrummet och badrummen. I svärmors matsal har vi nu kök. I det gamla köket har vi gjort rum. Det var mycket öppna ytor, men vi har två barn och ville ha gästrum. Vi har också gjort om alla ytskikt, väggar och tak.

Soraya Lavasanis känslor kring att bo med svärmor

På den stora tomten, cirka 30 meter från det stora huset, står ett gästhus där svärmor Margitta bor.

Annons

– Margitta är 82, fräsch och pigg, men det är mycket att ta hand om i ett hus. Min mans bror frågade för flera år sedan om vi skulle ta över hennes hus. Då bodde vi i innerstan, men när vi fick barn längtade jag till naturen, skog och vatten, säger Soraya till tidningen.

Efter en process landade de till slut i ett generationsboende. Något Soraya understryker stor tacksamhet kring.

– Margitta är fantastisk. Det har varit en process, men hon har landat i att vi tar över huset. Hon har hållit på med inredning och har väldigt god smak. Ändå har hon låtit oss göra precis som vi vill och har bara varit ett varmt stöd.

Se också: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Se också: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Under renoveringen befann sig svärmodern i Spanien. Soraya var nervös över hur hon skulle reagera när hon kom hem till det slutgiltiga resultatet. Som tur var föll husets nya skepnad Margitta i smaken.

– Det är jätteroligt. Hon har ett eget fullgott hus 30 meter från vårt. Barnen springer upp till farmor varje dag och får kakor och godis. Det är fint att få vara nära varandra. Hon är aldrig ensam och inte vi heller.

Foto: Karin Törnblom/TT, Instagram

Annons