Sommarhoroskop: Så blir din sommar 2017

Sommaren är här och visst ser vi alla fram emot härligt väder, lediga dagar och kanske till och med en resa.

De allra flesta av oss kopplar ihop sommaren och semestern med livsgjädje och energi. Sommaren är också den bästa på hela året för att ladda batterierna och samla nya krafter.

Inom astrologin är både livsglädje och lycka starkt förknippade med planeten Jupiter som står i vågens tecken hela sommaren. Det betyder att vågens egenskaper blir viktiga för oss och det framför allt i våra relationer.

Var social i sommar

När det gäller parförhållanden knyter sommaren 2017 oss tätare ihop och, vem vet, kanske stundar bröllop? Det dröjer tolv år tills nästa gång Jupiter sätter sitt avtryck på tecknet på det här sättet.

Vågen representerar också alla relationer som inte handlar om din partner. Det finns all anledning att hålla vänskaper vid liv. Sommaren bjuder kanske tillfälle att besöka dem du inte har träffat på ett tag? Venus är planeten för dessa sociala kontakter och Venus har full fart hela sommaren så ta tillfället i akt att hålla kontakt med såväl nya som gamla bekantskaper. Väx inte fast i solstolen utan res på dig och hälsa på grannen! Var aktivt uppsökande i familjen och försumma inte föreningslivet.

Det är sammanhållningen och kontakten med andra som bidrar till att vi laddar om så att vi kan tackla vardagen igen efter semestern.

Reslust

Jupiter står för långa resor medans Merkurius står för korta. Det behöver inte vara antingen eller, men Merkurius sätter fart och gör att vi känner för att komma iväg. Om det inte är aktuellt med en långresa för dig i år, blir du säkert nöjd ändå.

Ha en riktigt härlig sommar!

Brian Teglgaard är Allers astrolog. Han är utbildad vid den Skandinaviska astrologiskolan och har praktiserat som astrolog sedan 2006.

Detta gör ditt stjärntecken glad i sommar!

Lägg tiden i sommar på att göra det som gör dig glad. Här är våra bästa glädjetips baserat på på ditt stjärntecken.

Väduren 21/3-20/4

Ta ledningen! För väduren är det viktigt att leda, agera och fatta beslut. Var aktiv och lev hälsosamt så att du kan fortsätta att hålla den höga aktivitetsnivån.

Oxen 21/4-21/5

Materiell trygghet och att vara i bra fysisk form är viktigt för dig. Träna, klä dig i bekväma kläder, ät bra och respektera ditt eget tempo.

Tvillingarna 22/5-21/6

Du behöver lära dig nya saker eller samla och dela information och trivs bäst i situationer där du antingen själv lär dig något – eller lär ut. Skriv ner det du går och funderar på.

Kräftan 22/6-22/7

Ordna med en harmonisk hemmiljö och speglar dig och dina relationer, och försäkra dig om att alla saker i ditt hem ger dig glädje. Påminn dig själv om livets glädjeämnen.

Lejonet 23/7-23/8

Hitta ditt rätta umgänge och visa ditt sanna jag. Gör något bra och visa upp det! Du behöver känna dig bekräftad och respekterad. Var generös; det värmer ditt hjärta.

Jungfrun 24/8-23/9

Organisera ditt liv och lägg tid på att finjustera dina vanor. Ta reda på vad som passar dig i livets alla aspekter och lev efter det.

Vågen 24/9-23/10

Hitta den rätta; oavsett om det handlar om en partner, en vän eller en rådgivare. Definiera dina personliga gränser i relationer och lär andra hur du vill bli behandlad.

Skorpionen 24/10-22/11

Lägg ner småsnacket och eftersträva känslomässiga och djupa samtal. Börja en process med att förlåta dem som har sårat dig och försäkra dig om att du uppnår det.

Skytten 23/11-21/12

Utforska! Ge dig ut och bekanta dig med omgivningarna. Läs något som inspirerar dig. Omge dig med optimistiska människor och definiera din egen sanning.

Stenbocken 22/12 – 20/1

Du behöver prioritera prestation och öva på tacksamhet. Gör en detaljerad plan som skapar utrymme för framgång i ditt liv och sätt den i verket.

Vattumannen 21/1-18/2

Sök det unika och gör något spontant. Tillåt dig själv att ändra riktning och håll fast vid dina drömmar, hopp och ambitioner. Kommunicera och socalisera.

Fiskarna 19/2-20/3

Släpp egot och gör en frivillig insats! Lyssna på andra och dela med dig av dina egna tankar. Du behöver också söka efter din inre ro. Fokusera på att ha bra planering i ditt liv.

Väduren 21/3-20/4

Goda råd

Prioritera familjen över praktiska göromål. Var romantisk, speciellt efter en 20 juli.

Generellt

Om du drömmer om en utlandsresa är det bäst om du planerar den långt i förväg. Från slutet av juli till början av augusti blir det svårt för dig att hitta tiden att resa. Det kan vara både du och din partner som har andra förpliktelser som ni inte kan komma ur.

Från den 20 juli trivs du oavsett bäst med att bara vara hemma. Kanske är du lika nöjd med att skjuta på alla resplaner tills efter sommaren, eller i alla fall senare i augusti.

Men tro inte att sommaren blir tråkig bara för det; du är en rebell och du hittar på roliga saker både ensam och tillsammans med andra.

Arbete och ekonomi

Du är bra på att lägga jobbet åt sidan när du har semester och ska tillbringa tid tillsammans med familjen. Det kan ändå uppstå akuta situationer där jobbet bryter in i semesteridyllen, framför allt i början av juli. Om du redan inte är helt nöjd med ditt jobb är det nu du kan känna att det knakar lite i fogarna. Det är när du har semester som du ser hur stor din arbetsbörda egentligen är. I augusti blir det som tur är lugnare på arbetet.

I juni är din ekonomi bra och det kan komma en överraskande extrainkomst. Augusti är mer osäker, kanske på grund av oförutsedda utgifter.

Hälsa och välbefinnande

Du är lite rastlös och kan känna dig stressad, men som tur är är detta bara i kortare perioder. Speciellt i mitten av juli händer det många saker som du behöver förhålla dig till. Att du är i ständig rörelse gör att du är i bra form och håller modet uppe. I slutet av augusti är din energi på topp!

Hem och familj

Den första delen av sommaren njuter du tillsammans med din familj. Du får också många praktiska saker uträttade – både hem och trädgård kräver sitt. Trots detta passar du på att avsätta tid till familjen och då speciellt till barnen.

Runt den 21 juni kan du ta dig lite vatten över huvudet och du märker att tiden inte riktigt räcker till. Ta en sak i taget! Om du behöver prioritera så välj familjen över praktiska göromål.

Kärlek

Du är som mest romantisk från den 20 juli. Din partner är upptagen av helt andra saker under perioden 29 juli – 10 augusti. Kanske har du något eget projekt som du vill ta dig an under den perioden?

För dig som är singel är slutet av juli och början av augusti en bra tid för romantiska möten. Generellt ser det bra ut för kärlek i början av sommaren.

Om du har en partner njuter ni av hemmamys och bra samtal. I slutet av juli kan du kanske få för dig att överraska din din partner med ett litet äventyr, kanske en liten resa?

”Du är i bra form och i slutet av augusti är din energi på topp!”

Oxen 21/4-21/5

Goda råd

Se upp så att det inte blir för mycket sötsaker och fet mat. Håll dig borta från kontrakt och avtal i juli.

Generellt

Du börjar planera semestern först i början av juni och du kanske får en överraskande inbjudan eller ett plötsligt infall som inspirerar dig. Du och din partner kommunicerar bra och pratar mycket om hur ni vill ha semestern. En längre semesterledighet kan vara svår att få till, antingen på grund av ekonomi eller tight schema. Framför allt i månadsskiftet juli/augusti har du mycket att göra.

Kortare resor och långhelger är mer aktuella i sommar och, inte minst, att njuta av semestern hemma. Om du ändå vill på utlandssemester är början av september den bästa tiden för det.

Arbete och ekonomi

Ditt jobb går lite på rutin, men du har inte tråkigt eftersom du trivs med dina arbetsuppgifter. I slutet av juli kan mer krävande utmaningar dyka upp i jobbsammanhang. Även om du har semester finns det vissa förpliktelser som du inte kan komma undan. Håll dig borta från kontrakt och avtal i juli.

Din ekonomi flyter på bra i juni vilket kan göra att du kanske spenderar lite för mycket. Håll ett öga på vad du lägger dina pengar på. Du blir mer observant på detta i slutet av sommaren, men du behöver egentligen inte oroa dig så mycket för pengar.

Hälsa och välbefinnande

Du mår toppen i juni! Under den här perioden känner du verkligen att du utvecklas och får bestämma ditt eget eget tempo. Kanske skulle en del moralister hävda att du njuter lite för mycket av livet, men bry dig inte om det – du har ju semester!

Från slutet av juli behöver du lyssna lite på din kropp och undvika för mycket sötsaker och fet mat. I slutet av augusti är det oavsett redo för en ny och mer förnuftig livsstil.

Hem och familj

Det är lite kaosartat runt familjeplaneringen i juni, men allas semesterönskemål kommer upp! I slutet av juli konkretiseras önskemål och planer och ni njuter av sommardagarna tillsammans. Slutet av augusti är den bästa tiden att ta semester. Du prioriterar tid med familjen över projekt i hemmet.

Kärlek

Du kanske går och planerar en överraskning till din partner i sommar? I mitten av juni kan det vara läge att ta bladet från munnen och avslöja vad det är du har grunnat på. Din kommunikation med andra, inte bara med din partner, flyter på bra i juni.

I juni/juli behöver du inte göra speciellt mycket för att få extra uppmärksamhet. Framför allt du som är singel kan uppleva att folk närmast flockas runt dig. I slutet av juli kan det bli lite friktion mellan dig och din partner, men i augusti är den goda tonen tillbaka.

”Andra tycker kanske att du njuter lite för mycket av livet, men vad gör väl det?”


Tvillingarna 22/5-21/6
Goda råd

Ta en paus från dina karriärgrubblerier. Augusti är den bästa månaden för att ha semester tillsammans med andra.

Generellt

I nörjan av juni vill du gärna vara utåtvänd och social, men samtidigt behöver du samla tankarna. Du gör det antingen på jobbet eller hemma. Efter den här perioden ökar du dina sociala aktiviteter.

Resor blir aktuella från den 6 juli men det viktigaste är ändå att du tar ordentligt ledigt. Kom ihåg att det kan vara givande att ha semester hemmavid också! Semester tillsammans med andra är bäst i augusti.

Du är full med planer och idéer och hittar på många roliga aktiviteter både på hemmaplan och ute på vift.

Arbete och ekonomi

Du har länge försökt att komma rätt i arbetslivet och kanske blir sommarsemesten en välbehövlig paus där du inte behöver tänka så mycket på ditt karriärval. Fram till slutet av juli kan du slappna, men sedan tvingar sig verkligheten på igen. Det kan uppstå en situation där det krävs att du agerar.

Du har en ökad risk för att spendera för mycket i sommar så var försiktig med vad du lägger dina pengar på, speciellt i juni och juli. Du bör klara av att motstå åtminstone någon av frestelserna!

Hälsa och välbefinnande

I mitten av juni ska du se till att hålla dig varm och torr, du är nämligen mottaglig för sommarförkylningar. Från slutet av juni och juli äter och dricker du nyttigt. Din mage kan vålla problem, men låt det inte hindra dig från att utforska nya kulinariska rätter. På det stora hela är din hälsa bra den här sommaren.

Hem och familj

Ditt hem är en stabil oas i ditt liv och det gäller inte minst under semestern. Det kan storma lite runt dig och kanske spelar din partner och svärfamilj en del i detta. Då är det bra att ha ett lugnt och tryggt ställe att dra sig tillbaka.

I slutet av augusti kan du stå inför några stora val rörande ditt hem. Du bör se på saken från flera vinklar och inte fatta förhastade beslut. Sätt inte igång något förrän efter semestern.

Kärlek

Du upplever att din partner är upptagen med annat och det stärker inte direkt den romantiska stämning du gärna vill ha. Använd din talang för kommunikation för att stärka banden er emellan. I mitten av juni kommer ni mycket närmre varandra och klarar att stämma av förväntningarna inför semestern.

I juli är det mycket munterhet och närhet. Från mitten av juli och augusti ut brinner romantikens flamma starkt och den tvilling som är singel har riktigt bra möjligheter att skapa kontakter.

”Juli månad blir full av munterhet och närhet.”

Kräftan  22/6-22/7

Goda råd

Se till att du har kontroll över dina utgifter. Håll inte tillbaka om det finns något att fira!

Generellt

I maj hände det något spännande som du tar med dig vidare in i somaren. Det har något med mål och önskningar att göra, kanske också med ditt jobb.

Du har ett starkt önskemål om personlig utveckling. Var du befinner dig i livet är viktigt, något som inkluderar både familj, förhållande och hem. Du vill optimera alla dessa områden så att de fungerar på bästa möjliga sätt.

I början av augusti kommer någon i vägen för dina utvecklingsplaner, det kan till och med vara folk i din närhet. Du bör ta reda på varför. Från den 22 augusti hittar du rätt och kommer vidare med dina planer. Du är glad och upprymd, vilket öppnar ännu fler dörrar för dig.

Arbete och ekonomi

Kanske är det ditt jobb som har gett dig nya och spännande utmaningar. Du klarar knappt av att släppa det när semestern drar igång, men kom ihåg att du behöver en välförtjänt paus.

Från början av juni till slutet av juli är det du som tar initiativen, både på jobb och hemma under semestern. Du har mycket energi och du vill använda den!

I slutet av juni kan ekonomin ge dig lite huvudbry eftersom du inte har haft kontroll över utgifterna helt. Familjens önskemål belastar budgeten.

Hälsa och välbefinnande

Du har kanske varit lite extra observant på din hälsa på sistone och det har gett resultat. I juni fokuserar du på fysiken och det ger utdelning. Du får massor av energi.

Den 10 och 27 juli ska du vara lite försiktig och inte tänja för mycket på gränserna. Från slutet av augusti lugnar du ner dig och söker välbefinnande och stillhet.

Hem och familj

Dina planer för ditt hem fyller semestern! Om du precis har flyttat handlar det om att komma i ordning och skapa rätt miljö för familjen. Även om du inte har flyttat önskar du förändring och förbättring. Kanske bestämmer ni er för att stanna hemma i sommar. Ni kanske får besök, kanske besöker släktingar som bor utomlands er en längre tid. Det kan också ligga en släktträff i korten i sommar. Håll inte tillbaka om det finns något att fira! Detta kan bli festen som det talas om under lång tid framöver.

Kärlek

Du och din partner är varandras bäsa vänner, men det finns ändå saker som ni inte är överrens om och dessa måste ni tala om. Även om det inte är några stora problem är familjelivet din största glädjekälla.

Kanske är du på väg in i något nytt och ännu bättre. Om du är singel lägger du mycket energi och känslor i jakten på kärleken.

”Glädje och upprymdhet öppnar ännu fler dörrar för dig”.

Lejonet 23/7-23/8

Goda råd

Få undan arbete och praktiska göromål i juni. Din hälsa gagnas av att du tar det lite lugnt i sommar.

Generellt

Du är säkert ressugen när semestern börjar och om du reste redan i början av året kanske du ska utnyttja tillfället med att tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med familjen. Kom dock ihåg att du också behöver lite egentid och att dra dig undan då och då.

I juni handlar det mest om att få undan arbete och praktiska göromål innan du kan känna dig helt ledig.  Men även nu kan du unna dig en och annan rolig helg. När semestern väl kommer hamnar du verkligen i en bra rytm och du kommer att uppleva att saker och ting går som du vill.

Arbete och ekonomi

Om du vill, får du möjlighet att skaffa dig nya färdigheter och kunskaper som du kan använda i ditt arbete. Under semestern grubblar du lite på detta, men det är inte rätt tid att värdera drastiska förändringar i din jobbsituation. Tiden runt solförmörkelsen den 21 augusti kommer att ge dig en form av förnuyelse där du kan få nya arbetsuppgifter.

Pengarna rinner mellan dina fingrar i juni och i augusti kan det dyka upp extrautgifter som gör att du blir lite mer försiktig.

Hälsa och välbefinnande

Om du är väldigt kroppsmedveten och motionerar mycket ska du försöka ta det lite lugnt i sommar. Ditt träningsschema kan lätt bli lite för extremt. Var dock förnuftig när det gäller din kosthållning, framför allt runt saker som du kanske inte tål så bra. Från mitten av juli är du i toppform fysiskt och fattar kloka beslut runt allt som handlar om din hälsa.

Hem och familj

Det är inte säkert att ditt hem spelar huvudrollen den här semestern. Du är mycket ute på vift och ägnar dig åt utomhusaktiviteter. Du njuter av att komma bort från praktiska göromål och husliga plikter.

Familjelivet är i fokus från början av juni och under juli tar du många initativ till familjesammankomster och –aktiviteter som innebär gemenskap.

Kärlek

Du och din partner är bra på att planera sommarens aktiviteter och tar hänsyn till varandras önskemål. Ni får ihop en fin mix av nya upplevelser och mysiga familjetraditioner.

Om du är singel kan detta vara tiden då du byter ut ensamhet mot tvåsamhet. Speciellt i slutet av augusti och början av september blomstrar romantiken, men du gör klokt i att hålla utkik redan i juli.

Men förvänta dig inte att möjligheterna faller i knäet på dig – initiativet är ditt.

”Den här sommaren kommer du uppleva att saker går som du vill.”

Jungfrun 24/8-23/9

Goda råd

Skjut inte upp semestern som du förtjänar! Lyssna på kroppens signaler.

Generellt

Du skulle gärna ha gett dig iväg på en resa redan i våras, men det fanns många lösa trådar på jobbet. Förvänta dig inte att du ska kunna slappna av redan i juni, först i juli får du lite mer tid till sociala aktiviteter. I dessa ingår många barn, både dina och andras, vilket gör att du kan uppleva det lite stressande med många motstridiga önskemål. I augusti blir det enklare med färre personer involverade.

Arbete och ekonomi

Du står inför nya sätt att organisera och disponera ditt arbete på. Kanske får du möjlighet att att jobba mer hemifrån, se bara upp så att hemmaarbetet inte blir dubbel arbetstid och övertid. Och se till att inte låta dig övertalas till att spara semestern som du förtjänar så väl.

I juli får du utdelning för allt arbete du lagt ner i form av extrapengar. Du kan också ha gjort smarta investeringar som ger avkastning. Om det blir tal om delning av stora pengar bör du vänta med att fatta beslut kring det tills slutet av augusti.

Hälsa och välbefinnande

I juni har du inte mycket tid att ta hand om dig själv eftersom du är djupt engagerad i andra saker. I juli får du som tur är mer tid att ta det lugnt och njuta och om du klarar av att slå av på tempot så kommer din kropp belöna dig. I augusti är det viktigt att hitta balansen och lyssna på kroppens signaler.

Hem och familj

Båda dessa områden kräver extra mycket av dig. Se upp så att inte plikter äter upp din semester. Du bör skjuta upp större projekt till slutet av sommaren.

Familjen behöver dig speciellt mycket i juni så just den månaden bör du se till att inte arbetet tar för mycket av din tid. Från den 13 augusti märker du att kraven på dig minskar och du får tid att pusta ut och ta hand om dig själv.

Kärlek

Du är duktig på att uttrycka känslor och kärlek till din partner. Detta smittar av sig och ert samliv är glädjefyllt. Speciellt under juni och juli är det mycket mys för er. Om det däremot är något som inte stämmer i ert förhållande blir detta tydligt i augusti. Kanske upplever ni att det är ett avstånd mellan er, men mot slutet av månaden blir det bra igen.

Om du är singel ska du inte dra dig tillbaka även om du kanske gärna vill det. Bjud hellre på dig själv och sök upp personer och samvaro.

”Samlivet är glädjefyllt. Framför allt i juni och juli är det mycket mys.”

Vågen 24/9-23/10

Goda råd

Den här sommaren är det smart att vara lite försiktig med pengar. Du finner ro i naturen och vid vattnet.

Generellt

Fram till mitten av juni känner du att du går alltför mycket på ackord för att uppfylla andras önskemål. Efter detta blir det bättre tider för dig, både familjeliv och plikter hittar en lugnare och bättre rytm.

Det blir resor, kortare sådana, och kanske gör du dem själv, i början av semestern. Den längre familjesemestern kommer mot slutet av ledigheten.

Du vill lära dig och uppleva nya saker och detta är en perfekt kombination med semester, kanske av det mer exotiska slaget. Kanske ger det dig inspiration till en kurs i höst. I början av augusti är det viktigt att du är lyhörd för familjens önskemål.

Arbete och ekonomi

Gör allt du kan för att undvika att jobba under juli, din familj behöver dig. Stäm av förväntningarna inför sommaren med famijen så att alla vet vad de har att förhålla sig till.

Den andra delen av augusti är inte heller idealisk för arbete eftersom du saknar fokus.

Du är nästan för generös på sommaren och det syns på ditt bankkonto. En obehaglig överraskning kan vänta i slutet av augusti om du inte ser upp.

Hälsa och välbefinnande

Du är på det stora hela i bra form. Om du har planer för din hälsa kommer du att märka att det blir lättare den här sommaren. Håll dig borta för mycket sötsaker och alltför stora fysiska och psykiska ansträningar. Säg inte ja till allt och alla. Hitta luget i naturen och vid vattnet.

Hem och familj

Det kan finnas saker hemma som du är missnöjd med och kanske vill du lägga en del av semester på att ordna upp det. Familjen delar kanske inte din entusiasm för att röja utan förväntar sig kanske mer samvaro och mys istället.

Var vaksam med balansen, annars kan situationen ställas på sin spets i augusti vilket kan leda till komflikter och att diskussionerna hemma blir allt mer upphissade. Lyckligtvis blir saker och ting mer konstruktiva mot slutet av månaden.

Traditioner är viktiga och de som inte efterföljs är det många som saknar.

Kärlek

Sommaren är full av romantiska stunder! För vågen är samvaron viktig och speciellt om du är singel är det viktigt att du söker sociala situationer. Planera semestern så att du kan lägga din tid på att resa och göra utflykter med dem du tycker om, speciellt under juni.

Juli är en bra månad för de som är singlar, men ha inte för bråttom i vändningarna.

”Sommaren är full av romantiska stunder!”

Skorpionen 24/10-22/11

Goda råd

Ge dig själv utrymme att vara lekfull och kreativ. Du trivs bäst med varierande dagar.

Generellt

Det blir mycket jobb för dig den här sommaren, faktiskt är det hektiskt ända från slutet av juli till början av september. Men det är viktigt att ha kul också! Ge dig själv utrymme att vara lekfull och kreativ.

Du sprudlar av energi och väljer gärna aktiva semesterformer. Om du semestrar tillsammans med barn kan det medföra nya resor och möjligheter till lek. Resor den här sommaren kan medföra små irritationer rörande förseningar och inställda avgångar, men det påverkar inte ditt humör.

Arbete och ekonomi

Du är som sagt mycket energi och arbetslust. Kanske är du till viss del motiverad av en önskan att tjäna mer pengar – det finns det goda möjligheter till nu! Inte för att du är pank, men du lägger in en extra växel för att ha ännu mer att spela med.

Du är också i en ny arbetssituation där du har möjlighet att visa framfötterna. Kanske använder du delar av sommaren till att öka din kompetens, till exempel via hemmastudier.

Hälsa och välbefinnande

Du är bra på att hantera stress och tycker om att ha många bollar i luften. Men kom ihåg att även andra behöver dig och se till att prioritera om litegrand när semestern väl börjar. Du trivs bäst när dagarna är lite varierade. I början av juli känner du att du behöver göra av med lite extra energi, annars kan du bli irriterad. Ge dig ut och spring några rundor!

Hem och familj

Det kan vara smart att planera semestern ordentligt så att resten av familjen vet när de kan förvänta sig att ha dig hemma. Framför allt fram till slutet av augusti har du så mycket att göra att du bör lägga mycket tid med familjen efter det. Kanske ska du arrangera en större släktträff?

En sak du absolut inte har tid för i sommar är att jobba på huset. Du väljer att lägga din dyrbara tid på andra saker. Du har varit duktig på att spara och har tillräckligt mycket med pengar att lägga på roliga upplevelser för familjen.

Kärlek

Stabilitet är viktigt i din relation. Det låter kanske inte så romantiskt, men det betyder ju faktiskt att du värnar om kärleken. Men även om stabilitet och rutiner är viktiga är det lika viktigt att uppleva nya saker tillsammans. Variera vardagen lite och överraska varandra, framför allt under semestern.

Slutet av juli är upplagt för romantiska resor, kanske utomlands. I slutet av augusti är det mer aktuellt med hemmamys.

För skorpionen som är singel finns det möjlighet att träffa nya och spännande människor på resor. Framför allt i juni och i slutet av augusti ska du hålla utkik efter den rätta.

”Du får möjlighet att visa framfötterna”.

Skytten 23/11-21/12

Goda råd

Slappna av och ta saker som de kommer. Gör plats i kalendern för fysiska aktiviteter.

Generellt

Du ställer höga krav på dig själv. I juni kan du tillåta dig själv att slappna av lite och ta saker och ting som de kommer. Ta inte allt på stort allvar, inte heller dig själv. Unna dig själv festligheter och underhållning i samvaro utan förpliktelser. Kom ihåg att inte allt du gör behöver ha en djupare mening och funktion.

Även om du inte har resesällskap står samvaro och gemenskap i centrum under din semester. Kanske reser du som en del av en större grupp. I slutet av augusti tar du kanske ledarskapet i just en sådan grupp. Om du känner att du går miste om något i sommar kan det vara inspiration inför nästa års semester.

Arbete och ekonomi

Du är en pliktmänniska som alltid säger ja. Men du behöver semester och en hälsosam balans mellan arbete och fritid. Du har jobbat alltför hårt för länge och lagt för mycket fokus på karriärmål. Som tur är ger det utdelning i slutet av sommaren i form av erkännande och kanske en befodran.

När det gäller ekonomi är inte frågan hur mycket du har, utan vad du är villig att lägga dina pengar på. Var inte för snål mot dig själv under den här perioden för då kan du sluta med att du inte kan unna dig den semester som du så väl behöver.

Hälsa och välbefinnande

Du kan uppleva begränsningar som gör det svårt för dig att vara så fysiskt aktiv som du brukar vara och det kan påverka både ditt humör och ditt välbefinnande i stort. Kanske har du alltför mycket att göra med annat för att kunna ta tillräckligt bra hand om dig själv. Gör ditt bästa för att få in fysisk aktiviteter i kalendern. Undvik stress i augusti.

Hem och familj

Hemmet tar inte mycket av din tid den här perioden eftersom du är så mycket ute i svängen. Kan det dock finnas små inredningsdetaljer hemma som du och familjen kommer överrens om att göra något åt. Det kan bli aktuellt med en flytt i slutet av augusti. Sista helgen i augusti väntar en gemensam familjeaktivitet, kanske en weekendresa.

Kärlek

Ögonblicket och ”den rätta stämningen” dyker upp så det är upplagt för många romantiska och spännande stunder i sommar. Gemenskap står i fokus och det är både du, din partner och vänner som tar initiativet.

Både i juni och juli är din partner ivrig på att ni ska göra saker tillsammans och från den 7 juli är det perfekt tillfälle för romantiska resor. Därefter tar du själv initiativ till både flirt och romans.

Om du är singel är det perfekt tillfälle att slå på charmen och hitta spännande möjligheter.

”Det är upplagt för romantiska och spännande stunder i sommar.”

Stenbocken 22/12 – 20/1

Goda råd

Du behöver ladda batterierna och få andrum. Ge din partner utrymme och tid.

Generellt

Semester och utlandsresor står högt på din önskelista i sommar, men du behöver också egentid däremellan. Ta båda saker i beaktande när du planerar din semester. Visa också hänsyn till dem som du ska semestra tillsammans med. I juli kan du behöva kompromissa lite. Andra har bra argument för att vilja fira semestern på helt andra sätt än vad du hade tänkt dig.

Augusti blir sommarens mest harmoniska månad med semester och umgänge med familjen. Efter den 10 juni kan du räkna med en storstadshelg.

Arbete och ekonomi

Det kan bli så att du behöver jobba en del i juli, men det blir bra eftersom det finns en speciell sammanhållning på jobbet under den här perioden. Det är bra stämning mellan kollegerna, också när det är som mest att göra.

I månadsskiftet juli/augusti kan du stå inför ett genombrott i din karriär. Du kan behöva välja mellan arbete och fritid och bestämmer dig kanske till och med för att avbryta semestern för att fånga tillfället.

Du är alltid duktig på att spara så att du har pengar att leka med under semestern. Hela familjen följer ditt exempel och ni kan kosta på er en extravagant semester.

Hälsa och välbefinnande

Du kan vara lite väl hård mot dig själv, därför bör du lägga sommaren på att koppla av och sama ny energi. Och jo då, du har kapacitet till stordåd, men du behöver också lugn och andrum. Du påverkas av stress, men på det stora hela är du frisk och under den andra delen av augusti får du verkligen möjlighet att vila upp dig. Det kommer att göra dig gott!

Hem och familj

Även om ditt hem är din bas kan du känna dig både lite rast- och rotlös. Om du inte bor ensam er det inte alltid som din hemmaplan bjuder på lugn och ro för själen. Men det är ingen som tvingar dig att vara hemma, så varför inte bara se till att komma bort lite? I augusti söker du dig hem igen och bjuder kanske in någon så du får sällskap.

Kärlek

I juni/juli är din partner lite på krigsstigen, det vill säga att du kan bli konfronterad med problem som du inte kan komma undan. Ni klarar trots detta av att hålla en god ton med ömsesidig respekt när ni diskuterar.

Saker och ting blir extra tuffa i juli där en konflikt kan ställas på sin spets. Se till att ge din partner utrymme för att komma underfund med saker och ting. Resultatet kan faktiskt bli en mycket romantisk sensommar då din partner blir mer romantisk och tar initiativ till mys och romantik.

”Du kan stå inför ett genombrott i din karriär.”

 

Vattumannen 21/1-18/2

Goda råd

Var realistisk med vad du lägger pengar på. Sensommaren är en bra tid för kurser och vidareutbildning.

Generellt

Du känner stor reslusta men det är inte tillräckligt för att du ska ge dig iväg. Men med lite planering kan det bli någon längre resa framöver. Om du är ensam blir det lite svårare. Kanske sa du försöka hitta en resekamrat eller delta i en gruppresa. Du vill utvidga din horisont och det gäller också fackligt. Kanske återvänder du till skolbänken eller går en kurs för att öka din kompetens. Planera dessa saker mot slutet av sommaren.

Arbete och ekonomi

Du har mycket att göra i början av juni och när jobbet är gjort väntar husliga göromål. Om du inte kommer iväg på semester kan arbetet helt äta upp dig. Du ställer skyhöga krav på dig själv och har höga ambitioner med ditt arbete. Gör en liten reality check och se över vad du faktiskt klarar av.

Var också realistisk när det gäller hur du spenderar pengar. Du behöver inte allt som du har lust att köpa. Speciellt under den andra delan av juni kan du köpa saker som du senare ångrar. I augusti kommer nya utgifter, men som tur är bara trevliga saker som resor.

Hälsa och välbefinnande

Vattumannen är väldigt fokuserad på mentalt välbefinnande. Även om våren har varit intensiv så är du duktig på att hantra stressen och står därmed välrustad inför sommarsemestern. Du ser fram emot många aktiviteter, att bara sitta stilla är inte din grej. Mot slutet av sommaren kan du göra några viktiga val för en mer hälsosam livsstil.

Hem och familj

I juni myser du tillsammans med familjen. Det är bra stämning och alla kommer riktigt bra överrens. Du försöker undvika att uträtta för många praktiska saker hemma och lägger istället fokus på att ha det bra.

I juli finns det också tid för familjesamvaro, men då är det din partner som står i fokus. Kanske har ni planer som behöver tas fram i gemenskap, annars kan det lätt leda till konflikter.

Kärlek

Du träffar mycket folk den här sommaren, men det behöver inte betyda kärlek. I början av sommaren står vänskap i fokus och du är där det händer. Från mitten av juni tänds en romantisk gnista hos dig och om du väljer att följa den kan en flirt uppstå. Kanske börjar den med bara några ord… Även i etablerade relationer kan gnistan göra sig gällande.

I slutet av augusti tar din partner initiativet och er kärlek stärks.

”Du träffar mycket folk.”

Fiskarna 19/2-20/3

Goda råd

Du får lite extra att stå i så unna dig lite vardagslyx. Avsätt tid till de som står dig närmast.

Generellt

Allt tänkande och organiserande har tärt på dina krafter och du behöver verkligen en paus så avvakta med ambitioner och framtidsplaner. Sommarens första hälft håller du dig hemma och njuter i goda sällskaps lag. Om du har barn fyller de dina dagar på ett bra sätt. Du måste visa hänsyn till barnens önskemål och behov under sommaren och du väljer att prioritera familjen över vänner när tiden inte räcker till. Du unnar dig en ledighet där lugn och fördjupelse står i fokus.

Arbete och ekonomi

Du har ett krävande arbete och i kombination med höga ambitioner betyder du att du har gasen i botten i jobbsammanhang så sommaren är en välbehövd paus. Börja tidigt och lägg semestern redan tidigt i juni, den 20 juni kan arbetsuppgifter vänta igen. I augusti är du tillbaka för fullt då nya och spännande arbetsuppgifter väntar.

Din ekonomi är bra tack vare grundlig planering och från augusti får du lite mer att leka med. Unna dig lite vardagslyx.

Hälsa och välbefinnande

Du strävar efter balans i både kropp och själ. Meditation kan vara värt att testa, du behöver inte oroa dig för att det skulle vara för krävande. Det enda du behöver är lite pauser där du kan vara ensam med andingsövningar, musik och yoga.

Hem och familj

Du går mycket upp i ditt hem och kan komma att göra viktiga förändringar och fatta omfattande beslut. Kanske ska du köpa och sälja eller göra stora ekonomiska omdisponeringar. Ett större lån kan vara aktuellt. I slutet av augusti drar du ner på de stora utgifterna. I juni upplever du att familjen har stora förväntningar på att du ska vara på plats. Se till att avsätta tid till dem som står dig närmst.

Kärlek

Du gillar kärlek, romantik och flirtande även om du inte är den som tar första steget. Som tur är är din partner på offensiven denna sommaren så du kan bara luta dig tillbaka och njuta av uppmärksamheten. Förhållandet blomstrar!

Om du är singel upplever du att du har lätt för att få kontakt med nya människor. När magkänslan är rätt bör du slå till och för en gångs skull ta initiativet.

I slutet av sommaren är din partner upptagen med annat och du bör ge honom/henne lite egentid.

”Förhållandet kommer blomstra. Luta dig tillbaka och njut av uppmärksamheten.”

Utvald läsning