Söker du nytt jobb? Bli nästa Sommarskugga i SVT

Sommarskuggan.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:51

Efter reklamen: 7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tv

(0:51)

Barnprogrammen Sommarskuggan och Sommarlov är två riktiga tittarfavoriter som sänds under somrarna. Programmen utspelar sig i en metavärld där fantasi och verklighet möts och där figurerar karaktären “Sommarskuggan”.

Sommarskuggan är egentligen en magisk dräkt och den som bär dräkten får buskrafter för att busa med programledarna. Till exempel häller Sommarskuggan skuggslem över dem eller lägger ut slemmet på marken så att programledarna trampar i det.

Bäraren av den magiska dräkten är alltid en känd profil och har hittills spelats av Jonas Karlström Hay, Malin Olsson, Caroline Hermansson, Hasse Andersson, David Sundin och Marianne Mörck. Nu söker SVT Barn ännu en Sommarskugga, nummer sju i ordningen.

Kriterier för att bli Sommarskuggan

Vad behöver man för att vara sommarskugga då? SVT söker en profil som är känd bland barn, och med barnasinnet kvar. De erbjuder ett fantasifullt jobb där man får busa med programledarna. Senast den 30 september vill SVT ha fått ansökan från den blivande Sommarskuggan.


Ansökan till att bli Bolibompadraken

Det är inte första gången som kanalen söker karaktärer till sina barnprogram. I november 2020 sökte de med ljus och lykta efter en ny Bolibompadrake.
– Att spela draken är världens viktigaste och finaste jobb, sa Frida Boethius,projektledare för SVT Barn, då till SVT Nyheter då.

Många ville åt det ärofyllda uppdraget och hela 800 ansökningar kom in till SVT. Som segrare stod till slut skådespelaren Cecilia Ohlin.
– Det är underbart att få vara en omtyckt karaktär som redan är inarbetad. Det jag tycker är så himla roligt med det här programmet är inspelningarna då jag får vara med barnen. Vi improviserar, vi sjunger och dansar – så det är inte en tråkig dag på jobbet, sa Cecilia Ohlin i programmet Efter fem i mars i år.

Foto: TT

Redaktionens tips

Nu kan du söka jobbet som Bolibombadraken på SVT

Pernilla Wahlgrens beslut för karriären – funderar på att lägga ner

Dela på: