Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sportstjärnan har blivit pappa – 15 månader efter sin död

02 nov, 2021 
Snowboardåkaren Alex Pullin gick, 32 år gammal, tragiskt bort förra sommaren. Nu har dock ett mirakel skett – stjärnan har, 15 månader efter sin död, blivit pappa till en liten dotter.
Annons
Barnnamn som spås bli populära 2022Brand logo
Barnnamn som spås bli populära 2022

Australiensiska Alex “Chumpy” Pullin var dubbla världsmästaren i snowboardcross och hade en lysande framtid framför sig. Men förra sommaren hände det som inte fick hända, Alex hittades livlös på havsbotten av en snorklare vid Palm Beach vid Gold Coast norr om Sydney. Stjärnan var ute på havet för att harpunfiska.

Trots försök gick 32-åringens liv inte att rädda.
– Livräddningsförsöket höll på i mellan 45 till 50 minuter men tyvärr överlevde inte patienten. När ambulanspersonalen kom till platsen hittade de ingen som kände honom så vi kunde bara behandla honom utefter det vi själva kunde se, sa Justin Payne vid Queensland Ambulance Service till ABC i samband med händelsen.

Gravid via IVF

Men trots sin bortgång har nu alltså den före detta OS-deltagaren blivit förälder tillsammans med sin partner Ellidy Vlug. Enligt tidningen Blick så plockades Alex Pullins spermier ut först efter hans bortgång, detta efter hans familjs medgivande.

Annons

I juni berättade Ellidy på sin Instagram att hon var gravid, något som varit en dröm för henne och Alex i flera år.
“Din pappa och jag hade drömt om barn i flera år. Med en hjärtskärande tvist i mitten är jag är hedrad över att äntligen välkomna en del av fenomenet Chumpy tillbaka till den här världen!”, skrev hon på sin Instagram.

I sin podcast berättar Ellidy att hon och Alex försökte bli gravida före hans död men inte lyckats.
– Vi skulle ha försökt några månader till om han funnits kvar, sedan hade vi till 100 procent börjat med IVF. Det var alltid planen, har hon sagt.

En "bitterljuv" graviditet

För tidningen Vouge Australia har hon beskrivit graviditeten som bitterljuv.
– Å ena sidan känner jag mig överväldigad av lycka, å andra sidan vet jag att Chump inte är här för att ta del av den, har Ellidy sagt.

Den 25 oktober föddes dottern Minnie Alex Pullin.
– Alex förtjänar det, han skulle ha blivit den bästa pappan, har Ellidy sagt i sin podcast.

Annons