Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Shama Persson är ny profil och bloggare på MåBra

19 apr, 2022 
Shama Persson
Vi säger välkommen till författaren och modellen Shama Persson som från och med nu blir en del av MåBra:s härliga profilgäng. Här får du lära känna henne lite bättre!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

MåBra:s härliga profilgäng växer och det senaste tillskottet är författaren, modellen och influencern Shama Persson.

Med över 20 000 följare på Instagram, en välläst blogg och en kritikerrosad bok, Kantstött och väldigt värdefull – en självhjälpsbiografi om depression och livsglädje, är Shama Persson ett känt ansikte. Tack vare sin kreativitet är hon en mångsysslare av rang, som alltid har något på gång.

Nu blir Shama en del av MåBra. Här berättar hon om vad hon kommer skriva om i bloggen, sin bästa tips för att må bra och varför hon valt att starta en modellagentur för 50+.

Se också: 5 myter om åldrande

5 myter om åldrandeBrand logo
5 myter om åldrande

Shama Persson – ny bloggare på MåBra

Här får du veta mer om MåBra:s nya profil.

Hej Shama! Välkommen till MåBra. Hur känns det att börja blogga hos oss?

Annons

– Jag känner mig utvald! Av alla fantastiska kvinnor i Sverige så har ni frågat just mig och det är en stor gåva som jag ska förvalta väl!

Shama Persson

Ålder: 54 år.

Familj: Fyra vuxna barn, ett barnbarn och ett gäng hundar.

Bor: Stockholm.

Gör: Modell, influencer, författare och entreprenör.

Aktuell: Håller på att starta upp en modellagentur för 50+ modeller samt ny bloggare på MåBra.

Följ: @shama_persson

Vad härligt! För den som inte känner dig, vem är Shama Persson?

– Jag är en väldigt kreativ person, en klassisk mångsysslare som alltid har nya idéer. Jag har alltid älskat att lösa problem och det har lett in mig på en väg som uppfinnare och entreprenör. Jag fick barn tidigt och när jag var 34 hade jag fyra barn. När jag var 35 startade jag mitt första bolag. Att vara mamma och att driva bolag var mitt fokus i under väldigt många år. Nu är alla barnen vuxna, har bostad, jobb och körkort så jag kan fokusera på mig själv istället för att kämpa så mycket.

Något speciellt du vill dela med dig?

– År 2020, i samband med pandemin, bytte jag karriär och skrev en bok om mental hälsa, Kantstött och väldigt värdefull – en självhjälpsbiografi om depression och livsglädje, som gavs ut i höstas. Idag har jag helt bytt karriär och jobbar nu heltid som modell och influencer. Jag upplever en enorm glädje i att få börja om med mig själv och göra allt jag inte hunnit eller kunnat innan, att få sätta mig själv i främsta rummet.

Shama Persson håller i sin bok
”Hitta livsglädjen i att vara just du i ditt liv! Utan livsglädje och självkärlek upplever jag att livet är en kamp och jag har levt många år som deprimerad. Vaknar jag glad och tycker att det är fint att vara jag, så kan jag klara allt!” tipsar Shama. Foto: Johan Ander

Vad kommer du skriva om i bloggen?

– Det kommer att spegla den jag är, allt mellan himmel och jord och en stor del av min vardag och mitt liv med alla dess beståndsdelar. Självklart kommer hälsa, både vår fysiska och mentala hälsa, få en hel del fokus. Men även glättigare ämnen som skönhet och mina modelljobb och en hel del djupare tankar om livet och relationer kommer att finnas.

Annons

Vad spännande. Finns det något du inte kommer dela med dig av?

– Den frågan har jag inte funderat på alls, jag är av naturen en väldigt öppen person. Jag kommer att dela med mig frikostigt av mig själv och mindre generöst om mina barn och barnbarn. De ju inte valt att ha en mamma och mormor som bloggar.

Shama Persson
På bloggen kommer Shama skriva om allt från hälsa och välmående till skönhet, jobbet som modell och relationer. Den här bilden är tagen från ett av hennes modelljobb, för Björk Hair.

Men du, förutom blogg och sociala medier håller du på att starta upp en modellagentur för 50+. Berätta om det!

– Detta är mitt allra senaste projekt och det känns redan som ett hjärtebarn, jag jobbar dag och natt för att sätta samman en fantastisk lansering som kommer ske nu i maj. Kriteriet för att vara med är att du 50 år eller äldre, och att du ska VILJA bli äldre.

Hur kommer det sig att du vill göra det här?

Annons

– Vuxna människor behöver vuxna förebilder. Jag tror att vi är många som har svårt att relatera och känna igen oss i modeller som är 20 år gamla. Jag vill sätta ljuset på den inre skönhet och visdom som lyser igenom hos äldre modeller, och visa för världen att detta är ett jobb man inte blir för gammal för. Agenturen kommer att drivas på ett annorlunda sätt.

Hur då?

– Med ledord som kärlek, vänlighet, transparens och respekt där ålder är en tillgång. Vi ska vara det givna stället att söka sig till när man vill jobba med äldre modeller som har LEVT, så det kräver självklart sin kund också.

Shama Persson
”Jag drömmer att agenturen blir en succé och att vi i den kan hjälpa till att förändra synen på åldrandet”, säger Shama.

Vad spännande! Nu kommer du bli en profil på MåBra. Vad gör du för att själv må bra?

– Jag jobbar varje dag för att må bra. Jag har mått så enormt dåligt psykiskt i mitt liv och har sviter av detta fysiskt nu i form av grav artros i många leder. Jag tränar regelbundet, sover minst 7 timmar per natt, undviker stress och alkohol och provar olika dieter för att minska värk. Jag omger mig också med fina människor som också vill leva hälsosamt och jag undviker drama så långt jag kan. Livet ÄR relationer och de vi har nära behöver vara goda och ge oss båda mycket. Jag lever ett liv i balans helt enkelt!

Vill du läsa mer om Shama? HÄR hittar du hennes blogg.

Foto: Privat, Johan Ander

Annons