Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Se sketchen när en rånad man får samma frågor som ett våldtäktsoffer

07 mar, 2017 
AvIda Gustafsson
Ber en man i välskräddad kostym och som druckit lite för mycket om att bli rånad? Det frågar sig den brittiske komikern Tracey Ullman i en sketch.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I en sketch i BBC:s Tracey Ullman Show sitter en uppriven man hos polisen för att anmäla ett rån som han utsatts för.

Och när utredaren frågar honom om han hade på sig samma kläder som han bär just nu svarar han förvånat ja. Utredaren svarar genom att skuldbelägga honom: ”Du ser provokativt välbärgad ut” och säger även senare ”Det ser ut som en inbjudan, som att du marknadsför det”.

En advokat kommer in i rummet för att ”ge stöd” och frågar om mannen druckit innan han blev rånad. En fråga som utredaren förklarar med att ”Ja, om du hade druckit hade det sänt ut förvirrande signaler, locka någon med en fin kostym och telefonen, och sen i sista stund säga: ‘jag vill inte bli rånad'”.

Mannen försöker förklara, men utredaren och advokaten fortsätter att bemöta hans argument genom att skuldbelägga honom. Ett tillvägagångssätt som känns igen när det gäller kvinnliga våldtäktsoffer som måste försvara sina val av kläder i rätten.

Läs även: Hillary Clinton: Framtiden tillhör kvinnorna 

Se sketchen här nedan.

Artikeln kommer ursprungligen från Femina.se.

 

Birgitta förändrade Vasaloppet – med en lösmustasch

Läs också: Birgitta förändrade Vasaloppet – med en lösmustasch

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons