Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Sarah Dawn Finer berättar om nedfrysta äggen

16 jun, 2021 
sarah dawn finer
I våras blev artisten Sarah Dawn Finer, 39, mamma för andra gången. I och med det har hon nu beslutat att skänka sina nedfrysta ägg till forskning.
Annons
7 saker om Sarah Dawn Finer du kanske inte vissteBrand logo
7 saker om Sarah Dawn Finer du kanske inte visste

Under dramatiska former fick Sarah Dawn Finer och hennes partner Jonas Reinsjö i början på maj sitt andra gemensamma barn, en son vid namn Benji Sam Finer.

Stjärnan beskrev på Instagram hur de varit nära att mista sin bebis:

”Du kom ut tillslut, men under dramatiska omständigheter, och under några av de värsta och längsta minutrarna i vårt liv, så visste vi inte om vi skulle få ha dig kvar hos oss, vid liv”.

Nu delar artisten med sig av ett stort beslut som hon tagit efter det att hon blivit tvåbarnsmor.

Skänker äggen till forskning

Det är i ytterligare ett inlägg på Instagram som Sarah Dawn Finer visar upp den årliga faktura hon får från ett så kallat fryshotell. Stjärnan berättar i inlägget att hon för ett antal år sedan lät frysa ned ägg och att det nu blivit dags för henne att säga upp avtalet med fryshotellet.

Annons

”Två barn senare, visade det sig att jag inte behövde använda dom frysta äggen, utan blev gravid naturligt, och häromdagen när fakturan kom igen, så bestämde jag mig för att 'säga upp' avtalet på fryshotellet och skänka dom (vid behov) till forskning”, skriver hon.

Sarah berättar vidare om hur hon kände vid tiden då hon gjorde sig redo att plocka ut äggen.

Därför valde Sarah Dawn Finer att frysa ned ägg

”För ett antal år sen, när jag var på en helt annan plats i livet, (lite stressad över framtiden), så tillbringade jag ett par månader med att genomgå behandlingar för att kunna frysa ner mina ägg”, skriver hon.

Sarah beskriver att hon minns denna perioden väl.

”Det var en ensam process .. och kändes väldigt udda. Jag kommer ihåg att jag stod och gav mig själv sprutor i scenkläder backstage när ingen såg på, och i allehanda andra olika sammanhang.”

Sarah förklarar att även om hon vet att hon inte ska ha fler barn, så har beslutet att skänka bort äggen lett till nya tankar. Hon skickar därför med några tröstande ord till andra som är i en liknande sits.

Annons

Charlotte Perrelli minns tillbaka

”Alla er därute som har tankar och rädslor om att livet inte ska bli som ni drömt om, eller till alla er som kämpar .. att ni inte är ensamma. Och att ingen vet åt vilket håll livets vägar leder oss”, skriver Sarah Dawn Finer.

Bland kommentarerna syns vännen Charlotte Perelli som själv varit öppen med sin IVF-behandling. Hon nämner en resa de två gjorde tillsammans när Sarah var i färd med att frysa ägg.

”Åh vad jag minns den tiden… kommer du ihåg när vi var i NY? Puh….”

Artistkollegan Nanne Grönvall skickar pepp:

”Massor av kärlek till dig fina Sarah och starkt att du delar med dig av detta! Kan hjälpa så många.”

Sarah Dawn Finer och Jonas Reinsjö fick sitt första barn Annie Grace Finer 2017. Sarah är även bonusmamma då Jonas har fyra barn från en tidigare relation.

Foto: TT

Källa: Expressen, Hänt

Annons