Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Så sammanfattar du ditt år på sociala medier

16 dec, 2019 
AvMalin Ny
Dags att summera ditt 2019? Såhär går du smidigast tillväga om du vill sammanfatta hur ditt år har sett ut på Snapchat, Instagram, Spotify och Facebook.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Snart är 2019 över och det är dags att börja sammanfatta året – och kanske till och med decenniet! Vad har du egentligen lagt upp i stories och vilken musik har du lyssnat på? Om du vill minnas tillbaka till vad du har gjort under året kan du ta hjälp av sociala medier. Du behöver självklart inte bläddra tillbaka och fixa det själv, utan det finns flera smidiga sätt att gå tillväga på.

Här kan du sammanfatta ditt 2019!

Snapchat

En av de mest populära årssummeringarna är Snapchats Year End Story. Funktionen fungerar precis som förra året – allt du har lagt ut på Snapchat samlas ihop till en ny story. Du kan redigera videon och sedan dela den på din egen story. I år blev funktionen tillgänglig den 13 december, och den går att hitta under Memories-sektionen i appen.

Ett litet minus är att inte alla användare har tillgång till den populära funktionen då det krävs att du har sparat tillräckligt mycket material i Memories-arkivet under året för att det ska fungera.

Annons

Spotify

Eftersom det inte bara är 2019 som går mot sitt slut, utan också ett helt decennium, har Spotify ordnat så att du kan se vad du har lyssnat på under året men också hela 10-talet. Om du har haft Spotify så länge, vill säga. På Spotify Wrapped kan du se vilka låtar, artister och genrer du lyssnade mest på under året och hela 2010-talet, och hur mycket du har lyssnat per år.

Du kan också se vad du har lyssnat på under respektive årstid och du kan också dela med dig av de låtar du har lyssnat mest på under året och decenniet – om du vågar!

Instagram

Det finns flera sidor som erbjuder att plocka fram vilka av dina bilder som har gillats mest på din Instagram under året. Två av de största heter Bestnine och TopNine. Du kan även ladda ner appen Top Nine på App store eller Google Play. Det du behöver göra är att gå in på någon av sajterna och fylla i ditt Instagram-namn. Då tas ett kollage fram med de mest gillade bilderna.

Annons

Om du har privat konto fungerar det dock inte, så om du har det behöver du öppna upp kontot tillfälligt. Då går du in på dina inställningarna och klickar ur ”Privat konto”. Då kan du använda tjänsten och få fram dina mest gillade bilder. Därefter är det bara att slå på privat konto igen.

Facebook

Facebook Memories kan du ta del av en personlig Year in Review-video som visar bilder och inlägg som du själv har lagt upp eller blivit taggad i. Videon finns inte tillgänglig för de flesta användarna ännu men när den väl kommer behöver du använda Facebook-appen i Android eller iOS för att se, redigera och dela din video.

Foto: TT

Läs mer: 

Instagram stoppar filter som uppmuntrar till skönhetsingrepp

Instagram gömmer likes – för att minska psykisk ohälsa

Hjärnforskaren: Så spelar Snapchat på ungas sårbara punkter

Annons