Så lever Adam Alsings söner – två år efter pappans död

adam alsing med sönerna sebastian och kasper
TV: Anette Alsings vädjan "vi måste hålla ut" sorgen efter maken
0:39

Efter reklamen: TV: Anette Alsings vädjan "vi måste hålla ut" sorgen efter maken

(0:39)

Slå på ljud

Beskedet om att Adam Alsing gått bort i covid-19 möttes med stor sorg den 15 april 2020. Mannen som varit en folkkär radio- och tv-profil i flera decennier dog vid en ålder av 51. Närmast sörjande var hustrun Anette som delat sitt liv med Adam i över 30 år, och parets två barn Sebastian och Kasper.

adam och anette alsing

Makarna Alsing på biopremiär 2018.

Året därpå skrev Anette ett öppet brev om familjens sorg.

”Ett år är ibland som en evighet. Så har det här året varit för mig. Adam blev 51 år. Vi hade en stor del av vårt gemensamma liv framför oss. För mig vill det här året inte ta slut. Sorgen fortsätter och jag måste lära mig leva med den”, skrev hon, och tillade:

”Adam – du sa alltid att vi var ett bra team! Det var vi, det bästa. Jag saknar dig”

Nu har ytterligare ett år gått, och vi ska kika på hur livet ser ut för de efterlevande barnen.

Sebastian Alsing har fått barn

adam och sebastian alsing

Sebastian Alsing med pappa Adam på röda mattan.

I juni 2020, två månader efter att Adam Alsing gått bort, föddes hans första barnbarn Alicia. Flickans föräldrar är Adam Alsings äldsta son, 30-åriga Sebastian, och hans hustru Ida.

Äldste sonen har en öppen profil på Instagram där han delar med sig av bilder från familjelivet. I september 2021 postade han ett inlägg och berättade om sorgen efter att flickan Alicia somnat in.

”Du saknas oss - min vackra ängel Alicia. Skulle ge så mycket för att få hålla om dig igen”, skrev Sebastian Alsing då.

Sommaren 2021 föddes Sebastian och Idas andra barn, Amelia. Paret, dottern Amelia och hunden Zoe bor nu i en förort till Stockholm.

Sebastian har gått i sin pappas fotspår och satsat på en karriär inom mediabranschen. Efter jobb på produktionsbolaget Titan och tv-kanalen Viaplay Hockey, innehar han nu en tjänst som tablåchef på TV3 och Viasat Sport.

Kasper Alsing är riskkapitalist

kasper och adam alsing

Kasper Alsing och pappa Adam.

Sebastians två år yngre bror, 28-årige Kasper Alsing, har pluggat management på Warwick Business School i Storbritannien. Han jobbar idag som investeringschef på riskkapitalbolaget Nordic Capital i Stockholm.

Sommaren efter pappans död rapporterade Aftonbladet att bouppdelningen var klar. Då programledaren saknade testamente blev det hustrun Anette och barnen som ärvde tillgångar på totalt 4,5 miljoner kronor, samt fick ut livförsäkringar på 3,5 miljoner kronor.

I ett gemensamt uttalande från hustrun och sönerna veckor efter Adam Alsings död, sa de:

”Vi har blivit enormt rörda och vill tacka för all den kärlek och omtanke som så många visat efter Adams bortgång. Det är fortfarande svårt att ta in att vår make och pappa är borta men mitt i allt det tunga värmer det att se att han betydde så mycket för så många”.

Foto: TT

Källa: Aftonbladet, Hänt

Se också: Gry Forssells fina ord om Adam Alsing – sista smset innan han avled
0:48

Efter reklamen: Se också: Gry Forssells fina ord om Adam Alsing – sista smset innan han avled

(0:48)

Slå på ljud