Så friar svenska kändisar – från tv-kupper till eldshower

Carina Berg och Erik Berg.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Kärleken sprudlar bland svenska kändisar och under de senaste åren har många av dem hunnit förlova sig. Har du koll på hur det gick till när de svenska stjärnorna friade eller blev friade till?

Här är svenska kändisfrierier vi minns!

Penny Parnevik och Douglas Murray

Douglas Murray och Penny Parnevik.

Douglas Murray och Penny Parnevik.

När Penny Parnevik och Douglas Murray förlovade sig hade de hyrt en privat strand. I podden Pillowtalk med Peg & Penny berättade Penny att hon lyckades somna i solstolen en stund under dagen och vaknade upp av att Douglas ville ha hjälp med att leta reda på sin mobil som han hade tappat under stolen tidigare.

– Så jag springer över till andra sidan sängen, där han går ner på ett knä. Jag trodde att han skojade först!

I podden berättade Parnevik att Douglas tog hennes hand samtidigt som han skakade och grät, vilket även gjorde att Penny började gråta.

– Det är så stelt när tjejen inte visar ”emotions”, men tack gode gud var min första instinkt att gråta, säger hon.

Penny berättar att hon inte minns exakt i detalj, men på frågan om hon ville gifta sig svarade hon ja. Efter frieriet ringde det nyförlovade paret runt för att dela med sig av den glada nyheten till alla familjemedlemmarna.

Kenza Zouiten Subosic och Aleks Subosic

Kenza Zouiten Subosic och Aleks Subosic.

Kenza Zouiten Subosic och Aleks Subosic.

När influencern Kenza Zouiten Subosic fyllde 25 år och bjöd in till storslagen fest gick pojkvännen Aleks ned på knä framför alla festdeltagare. I ett känslosamt blogginlägg skrev hon om frieriet:

”Klädd i uppknäppt paljettskjorta, vida byxor, galen frisyr och polisonger & mustasch som såg ut som jag vet inte vad. Och världens största leende. Han var vackrare än någonsin. Alla skriker, jag är i chock och när jag hör honom fråga “Vill du gifta dig med mig?” brister det och jag börjar gråta och vi kysser varandra och står och kramas och allt var bara helt underbart”, skrev hon då.

Hon berättade även att de mitt i festyran blev så nervösa när de skulle trä på ringen att de tappade den bland alla konfetti och fick leta efter den länge.

”Vi alla står på alla fyra och letar ett bra tag, jag ser hur Aleks svettas och ett tag där trodde vi att den var borta för alltid haha. Men sedan hittar vi den och han får på den på mitt finger och allt var PERFEKT. Jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv”, avslutade hon.

Carina Bergfeldt och Jesper Zølck

Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldts fästman Jesper Zølck friade den 19 februari, på Bergfeldts födelsedag. Under frieriet ska Zølck ha citerat låten Helpless ur musikalen Hamilton, något som verkligen gick hem hos Bergfeldt (som för övrigt även har gett sin son namnet Hamilton). Paret firade sedan förlovningen med att besöka tre juvelaffärer för att titta på ringar då hon fick en ”fejkring” i väntan på att få välja ut en som hon själv vill ha.

I ett Instagram-inlägg skrev hon om förlovningslyckan:

”Jag är så sagolikt glad att han vill det här lika mycket som jag. Jag är så glad att han fortsätter kämpa för oss trots att världsdelar och åtaganden gör det mer komplicerat”.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

För sex år sedan friade prins Carl Philip till Sofia Hellqvist, och det ska ha skett en sommarmorgon vid vattnet ute på parets landställe i Trosa. Prinsessan Sofia ska ha överlyckligt ha svarat ja, och strax efteråt blev de tvungna att åka direkt in till stan för att möta medierna. Paret mötte kungen och drottningen på Logården där de även hade en presskonferens, och Sofia visade stolt upp ringen för fotograferna.

Carina Berg och Erik Berg

Carina Berg och Erik Berg.

Carina Berg och Erik Berg.

Fredagen den 13 april friade Erik Berg till sin Carina Berg. Enligt uppgift köpte han ringen bara tre månader efter att de träffades, och på Instagram visade paret glädjestrålande upp ringarna från Restaurang Geranium i Köpenhamn.

”Solen strålar runt honom. Det gör den även om det är natt eller mulet har jag märkt. Min blivande make”, skriver Carina Berg.

”Fredagen den 13:e april, den överlägset bästa dagen i mitt liv. Se, som hon skiner. Min blivande fru!” skrev Erik Johansson om förlovningsdagen.

Nicole Falciani och Eric Saade

Eric Saade och Nicole Falciani .

Eric Saade och Nicole Falciani förlovade sig i Dubai.

Efter att ha varit tillsammans i fyra år friade artisten Eric Saade till influencern Nicole Falciani. Frieriet ägde rum under en resa till Dubai, där artisten gick ned på knä. I en film visade Nicole upp hur det gick till på stranden i Dubai, och hon visade också upp ringen hon fick av artisten.

– Jag vet inte var jag ska börja. Det är så otroligt. Jag är så lycklig. Men jag är chockad. Alla känslor är utanpå mig i stället för inuti, säger hon i filmen.

503 Service Unavailable

Ida Warg och Alexander Pärleros

Entreprenören Alexander Pärleros, känd från Framgångspodden, och entreprenören och influencern Ida Wargs förlovning var minst sagt spektakulär. Pärleros överraskade Warg under deras semester på Koh Tao i Thailand och ställde till med en rejäl show med eldslukare och klädde dessutom ut sig till kvinna.

Entreprenören har själv lagt upp en video av hela frieriet på Youtube och skriver att flickvännen blev helt tagen på sängen:

”Hon blir extremt förvånad känner inte igen mig alls och får en stor chock. Jag är en ladyboy”.

Lina Hedlund och Nassim al Fakir

Nassim Al Fakir friade till Lina Hedlund på en hästshow.

Nassim Al Fakir friade till Lina Hedlund på Sweden International Horse Show.

Artistparet Nassim al Fakir och Lina Hedlunds förlovning var även den spektakulär. Nassim friade inför en publik på 10 000 personer inne i Friends Arena under SVT:s direktsändning av Sweden International Horse Show, där Lina var en av deltagarna.

Nassim hade en romersk stridsutrustning på sig och blev dragen i en vagn av fyra hästar innan han höll ett långt tal där han deklarerade sin kärlek till sin blivande fru.

Samir Badran och Julia Sundqvist

Samir Badran.

Samir Badran friade till Julia Sundquist i direktsändning.

Artisten Samir Badran gick ned på knä och friade i direktsändning till flickvännen Julia Sunquist i tv-programmet Talang. Mitt under sändningen klev han fram till sin flickvän och friade till henne.

– Julia, sen första gången vi träffades så har jag känt att det har varit något väldigt speciellt. Du är den starkaste och modigaste tjejen jag någonsin träffat och jag älskar dig så mycket, sa Badran innan han gick ner på ett knä och tog fram en förlovningsring.

Flickvännen såg något chockad och rörd ut innan hon till slut nickade och sa ja, och paret föll sedan i varandras armar.

Foto: TT

LÄS MER:

8 kändisbröllop att se fram emot 2020

Kändisar som varit gifta i över 10 år

Elaine Eksvärds 8 bästa tips för att lyckas med bröllopstalet

Redaktionens tips
Dela på: