Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Aron Andersons singelliv – ett år efter skilsmässan

18 jan, 2023 
https://image.mabra.com/image-7765384?imageId=7765384&width=1320&height=1320&cropw=97.22&croph=100&x=0&y=0
Ebba S. Dahlman
Charlotte Brunzell/TT
Inför Let's dance 2022 berättade Aron Anderson att han var nybliven singel.
I dag har det gått ett år sedan separationen från exhustrun Anja Malmberg.
Nu berättar han om nyfunna singellivet i en ny intervju med Hänt.
Annons
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s danceBrand logo
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance


Äventyraren Aron Anderson var en av de kändisar som tävlade i fjolårets Let's dance. Där blev han historisk som den första rullstolsburna personen att tävla i formatet, världen över.

Sedan hans medverkan fick den nyfikna Aron blodad tand och har, tillsammans med Let's dance-partner Jasmine Takács, fortsatt dansa under sommaren och hösten.

Inför säsongspremiären av tv-programmet våren 2022, lät Aron meddela att han och exhustrun Anja Malmberg nyligen hade gått skilda vägar. I en ny intervju med nöjessajten Hänt berättar han nu om första året efter uppbrottet.

Aron Andersons singelliv – ett år efter skilsmässan

Aron Anderson berättar att det var en odramatisk diskussion som föranledde uppbrottet från exhustrun, men att tiden därefter varit tuff.

Annons

– Det som varit mindre bra är att jag separerade med exet, men jag tror att det känns rätt för oss båda. Även om det har varit tufft så klart, berättar han.

Vidare berättar han att han kommit till rätta efter flytten från exmakarnas gemensamma hus i Täby. Han flyttade därifrån redan i februari, alltså månaden innan Let's dance-premiären.

– Det känns bra, jag trivs bra i min nya lägenhet och jag tycker att jag har ett härligt liv. Så det är bra. Men sedan är det klart att det är annorlunda. Det är annorlunda, men jag mår bra, säger han och understryker att han trivs i det nya bostadsområdet.

Aron Anderson och exhustrun Anja Malmberg på röda mattan inför Idrottsgalan år 2019.
Aron Anderson och exhustrun Anja Malmberg på röda mattan inför Idrottsgalan år 2019.

Aron berättar även att det nyfunna singellivet bjudit på en del dejter, men att det (än så länge) inte utvecklats till något mer än vänskap.

Annons

– Jag tycker att det har varit kul liksom. Jag har väl dejtat några under året, där vi har insett att vi inte vill ha någon kärleksrelation, men har blivit fina vänner. Det är ju väldigt roligt att lära känna härliga människor. Det kanske man inte hade förväntat sig, berättar han.

Se också: Sigrid Bernson - 5 saker du inte visste om stjärnanBrand logo
Se också: Sigrid Bernson - 5 saker du inte visste om stjärnan

Aron Anderson om hälsan: Hellre dålig fysiskt än psykiskt

Aron Anderson, som sitter i rullstol till följd av en skelettcancerdiagnos han fick vid sju års ålder, har däremot kämpat med den fysiska hälsan under föregående året.

I slutet på december öppnade han upp om en tuff period med feber och nervsmärtor, även dessa orsakade av ”skitsjukdomen” cancer, i en story på Instagram.

Efter en fotskada fick han äta antibiotika i omgångar och blev sänkt. Kort därefter lades han in på sjukhus för en misstänkt blodförgiftning i samband med ett infekterat sår han ådragit sig under en utomlandsresa.

Aron Anderson och proffsdansaren Jasmine Takács gjorde succe i Let's dance år 2022, som det första paret i världen att dansa rullstolsdans i tävlingen. De hyllades för deras innovativa och kreativa dansnummer!
Aron Anderson och proffsdansaren Jasmine Takács gjorde succe i Let's dance år 2022, som det första paret i världen att dansa rullstolsdans i tävlingen. De hyllades för deras innovativa och kreativa dansnummer!

Ja, det har varit en minst sagt turbulent tid sett till den fysiska hälsan för Arons del. Men... den mentala hälsan är intakt. Något han känner stor tacksamhet över.

– Så här, mentalt mår jag väldigt bra! Fysiken är lite jobbigare. Så det är ju skönt i alla fall, jag tänker att det nästan är värre att ha bra fysik och må mentalt dåligt, förklarar han för Hänt.

Foto: Karin Törnblom/TT

Annons