Rolf Skoglund har drabbats av cancer

Rolf Skodlund
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige
1:48

Efter reklamen: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

(1:48)

Slå på ljud

Vi hade i alla fall tur med vädret-skådespelaren Rolf Skoglund är sjuk, och nu kommer det fram att han levt med cancer i ett par år.

I en intervju med Aftonbladet berättar han nu att han ligger på sjukhus med smärtor i magen.

– Jag ligger på Sabbatsberg just nu. Jag har starka smärtor och det är ingen som vet vad det är. Men jag har cancer sedan ett par år tillbaka och det kanske är det som är orsaken, men de vet inte.

Skoglund: ”Jag mår taskigt”

Rolf Skoglund säger också att cancern enligt läkarna är aggressiv, men att han inte får strålbehandling eller någon operation. Däremot får han var tredje månad en spruta.

– Jag mår taskigt, jag har så jävla ont i nedre delen av buken och sedan sprider det sig ned i benen. Inget vet vad det här är. Jag fick också en blodpropp i benet för några månader sedan så det tar jag sprutor för. Jag tar en i magen varje kväll som är blodförtunnande, säger han.

Så är relationen mellan Camilla Läckberg och Martin Melins ex-fru

Får inte ta emot besök

Inom kort får Rolf Skoglund åka hem från sjukhuset. Under sin tid där har han inte fått ta emot besökare.

– Här är det besöksförbud, men jag har kontakt med min fru. Vi är separerade sedan tio år, men vi är fortfarande goda vänner. Och min son som är tjugofem år har gärna kontakt med mig. Men min nuvarande status är tragisk.

Rolf Skoglund har varit med i filmer och tv-serien sedan 1963 när han debuterade med Mordvapen till salu. Sedan dess har han synts och hörts i en gäng produktioner, inte minst klassikern Vi hade i alla fall tur med vädret. Senast var han med i julkalendern Panik i tomeverkstaden och dess uppföljare Mer panik i tomeverkstaden.

I intervjun med Aftonbladet säger Rolf Skoglund att karriären sedan sjukdomen pausats lite, och att livet får avgöra eventuella framtidsplaner.

Foto: TT

Utvald läsning