Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Robert Wells om relationen med hustrun Maria – så träffades de

25 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
Robert och Maria Wells
I år firar Robert Wells och hans kärlek Maria Wells 30 år som par. I en ny intervju med Hemmets Journal öppnar de upp sig om hur det är att jonglera rollerna som äkta par och artistkollegor.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

Det var år 1985 när Rober var ute och turnerade med Jerry Williams och Maria var ute med dansbandet Tropics som turturduvorna träffades.

– Vi delade backstageområde och jag minns att jag pratade med de andra i bandet om hur snygg hon var. Och fortfarande är, kanske är bäst att tillägga, säger Robert i en intervju med Hemmets Journal.

Maria tyckte inget annorlunda och hon blev genast förtjust i Robert.

– Jag tyckte att Robert såg väldigt bra ut där han satt bakom pianot och spelade. Han liknande Vargtass.

När Robert Wells fick sin Maria

Men det skulle dröja enda till 1992 innan de blev ett par.

– Jag fick faktiskt följa med i kören när Robert turnerade 1988 också, utan att något hände. Vi var verkligen slow starters när det gäller vårt förhållande, säger Maria.

Något som paret konstaterar är att kärleken inte precis stressades fram och 2010 gifte paret sig i Florida. Vigselförrättaren skrattade för att han aldrig hade vigt ett par som varit ihop så länge.

Annons

Men något som gick extremt fort var själva frieriet.

– Ja, till skillnad från andra steg som vi tagit i förhållandet var det bara nio dagar mellan mitt frieri och att vi gifte oss. När vi ändå var på semester i Florida tyckte vi att det var bäst med bröllop där och vi hann faktiskt få ihop ett 40-tal gäster på den korta tiden, säger Robert.

Paret firar 30-årsjubileum

I år firar Robert och Maria Wells 30 år som par och de står som vanligt på scenen tillsammans i Roberts skapelse från 1989, Rhapsody in rock, med dubbla spelningar i Dalhalla och en i Norge. Robert bakom flygeln och Maria ihop med sin sångtrio Vocalettes som fyller 20 i år.

– Det blir faktiskt vår 62:a och 63:e spelning i spektakulära Dalhalla sedan 1998 och vi lägger enormt mycket krut på en stor orkester och en massa inbjudna artister. Nästa sommar blir det en större turné med Rhapsody – för jag lägger i år även mycket fokus på min första stora soloturné runt om i landet som är i höst, berättar Robert.

Annons

Att kombinera rollerna äkta par och artistkollegor är inga problem berättar Maria. Något som hon är väldigt glad över är att de fungerar så bra ihop som par och musikkollegor.

– Det är precis som när vi lagar mat tillsammans. Då springer vi inte på och krockar med varandra i köket. Vi finns alltid där för varandra men ger alltid den andra utrymme och luft, säger Maria.

Något som Robert också intygar är att även fast de arbetar så mycket ihop så sliter det inte på deras relation.

– Maria är inte bara min fru, utan samtidigt en fantastisk vän och jag respekterar henne mycket som sångerska. Det är ju också väldigt viktigt – vi gör ju inte det här bara för att vi är man och hustru, utan också för att vi delar vårt största intresse och trivs jättebra med att musicera tillsammans, ler Robert.

Ro
Robert Wells med sonen och hans flickvän.

Foto: TT

Annons