Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Ricki Lake hyllas för sitt ärliga inlägg om håravfall

02 jan, 2020 
AvMåBra
Ricki Lake hyllas för inlägg om håravfall
Jag har provat allt – men nu är jag äntligen fri, skriver stjärnan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Skådespelerskan och programledaren Ricki Lake, 51, är van vid uppmärksamhet från media. Hon har stått i rampljuset sedan 80-talet, men hyllas just nu för sitt ärliga inlägg på instagram. Där poserar hon i en ny, kortsnaggad frisyr, som dock inte bara är ett infall hos frisören.

En hemlighet i 30 år

”Jag är fri, jag är jag!”, öppnar hon sitt inlägg. Sedan tydliggör hon att frisyren inte beror på att hon är sjuk, har en livskris eller drabbats av någon slags kollaps. Hon väljer istället att offentliggöra den kamp hon haft de senaste 30 åren, där hon kämpat mot håravfall.

”Det har varit genant, smärtsamt, otäckt, deprimerande och traumatiskt”, förklarar hon och kallar problemet för ett ”tyst helvete”.

Ricki Lake spelade en av rollerna i filmen Hairspray, där hennes hår fick utstå extrem behandling. ”Det blev aldrig sig likt efter det”, berättar hon – men förklarar också att hennes håravfall inte har med den isolerade händelsen att göra. Lake menar istället att år av jojo-bantning, graviditeter, stress och yttre faktorer som ständiga hår-extentions och stylingar till slut blev för mycket.

Annons

Hyllas för sitt inlägg

Ricki Lake berättar hur hon har provat allt, från injektioner till tabletter och till och med peruk. Nu väljer hon istället att snagga håret och berätta öppet om håravfallet. Fans och följare hyllar henne för modet att dela med sig – och berömmer henne för den nya frisyren.

 

Vad orsakar håravfall?

Det finns en rad olika faktorer som kan göra att håret faller av. Här hittar du mer information om sjukdomar och andra orsaker som kan orsaka håravfall: Allt du vill veta om håravfall

Annons