Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Rickard Söderbergs budskap i coronatider: ”Solen går upp ännu en dag"

01 apr, 2020 
AvMarcus Alm
Rickard Söderberg
Operasångaren Rickard Söderberg sprider glädje och uppmuntran till sina följare via Instagram – trots coronavirusets begränsningar.
Annons

Rickard Söderbergs nya livsstil

Ingen som följer Rickard Gaytenor Söderberg kan ha missat hur hans livsstil förändrats de senaste månaderna.

Allt började under ett läkarbesök sommaren 2019. Då fick han veta att hans värden inte var optimala – och började ställa om hur han levde.

”I somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. Jag hade helt enkelt inte varit en särkilt god Gud mot det Universum som är min kropp”, skrev han på Instagram då.

Förändringen innebar att han la om sin kost, började meditera och träna mer, samt började gå i terapi. Och operastjärnan var noga med att påpeka att det inte handlade om bantning, eller ett försök att få en ”strandkropp”.

”Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020., jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad”, skrev han.

Annons

Rickard Söderbergs kärleksfulla och uppmuntrande hälsningar i coronakrisen

”När stressen bankar på och världen skakar så måste vi vara rädda om varandra och peppa, lyfta, hjälpa och inspirera så mycket vi orkar”, skrev han den 12 mars när han publicerade en bild på sig själv på ett tåg genom landet.

Och nu, den 31 mars, passade han på att muntra upp deppiga följare som inte kan se något ljus och som har svårt att se ett slut på coronakrisen.

”Solen går upp ännu en dag. Den kommer gå upp imorgon också. Och dagen efter”, inleder han inlägget som uppmuntrar läsare att se en ljus framtid trots virusets framfart.

Foto: Åsa Sjöström

Annons