Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Alexandra Rapaports kärlekshyllningar till pappan, maken, "barnen"

22 sep, 2021 
Alexandra Rapaport med barnen i serien Gåsmamman, Erica Christianson Drake, Edvin Ryding, Joel Lützow
Det har varit en känslosam tid för producenten och skådespelaren Alexandra Rapaport, då hon spelat in sista säsongerna av succéthrillern Gåsmamman. – Jag var så rädd, ska jag blanda ihop allt nu?
Annons

Inför den femte och den sjätte (och sista) säsongen av succéthrillern Gåsmamman gick Alexandra Rapaport ut med detaljer om inspelningen i en. Att spela in sista säsongerna har av flera anledningar väckt starka känslor hos skådespelaren.

Alexandra Rapaport och Julia Dufvenius om visionen bakom tv-serien HederBrand logo
Alexandra Rapaport och Julia Dufvenius om visionen bakom tv-serien Heder

Maken regisserade Gåsmamman säsong 5 och 6 – motvilligt

Regissören för de första fyra säsongerna, Richard Holm, valde förra året att kliva av projektet. Eftersom hennes make Joakim Eliasson varit med i produktionen och tidigare hoppat in för Holm, så föll det sig naturligt att Joakim skulle ersätta honom. Detta gällde också Alexandras andra serie, kriminaldeckaren Heder. Men det kändes långt ifrån självklart för henne.

Gammal bild på Joakim och Alexandra
Alexandra och Joakim har varit tillsammans länge. Här är dem på invigning av filmklassikern Stockholm Boogie 2005. Foto: TT.

– Jag har ju motarbetat båda projekten, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Jag var så rädd. Ska vi blanda ihop allt nu? Tänk om det inte blir bra? Vad händer i mitt äktenskap och min familj? Tänk om han är dålig? Vad jobbigt för mig! Så taskigt! Men min man har ett tålamod och en humoristisk blick för mina neuroser, och sen blev det ju skitbra. Jag är så stolt att mitt hjärta sprängs.

Annons

Alexandras pappa går bort under inspelningen

Mitt under inspelningen av Heder går också Alexandra Rapaports pappa bort i sviterna av covid-19, vilket tog på henne hårt. På frågan hur hon tog sig igenom det svarar hon:

– Jag har faktiskt minnesluckor från just det med pappa. Jag var hemma kanske en vecka. Men för mig är arbetet, när det är som bäst, en varm filt, och i ”Heder” har jag mina bästa vänner. Jag kunde inte ha varit på en bättre, mer tillåtande och omfamnande plats. Sen har min pappa, eftersom jag har haft många förluster i mitt liv, fostrat mig till ”business as usual”. Så jag tänkte att för hans skull måste jag göra det jag ska.

Hyllningen till barnen i serien – ”mitt hjärta svämmar över”

Att i serien under flera år ha spelat mamma till barnen Gustav (Joel Lützow), Nina (Clara Christiansson Drake) och Linus (Edvin Ryding) skapar verkligen ett riktigt band, berättar Alexandra i ett kärleksfullt inlägg på Instagram.

Annons

"Jag vet inte vad det är med just denna konstellation som gör att mitt hjärta värker så mycket. Jag har sett er växa upp och jag känner att mitt hjärta svämmar över av kärlek till var och en av er. Idag har vi tillsammans med utvalda personer bingeat hela säsong 5 av Gåsmamman. Jag är så stolt, rörd och tacksam så jag skakar i kroppen. You’re in for a treat…"

Edvin Ryding om framgångarna: ”fått porrfilmsförfrågningar”

Alla tre skådespelare har utöver Gåsmamman för sin ålder redan ganska gedigna skådespelarkarriärer, där kanske Edvin Rydings senaste insats i tonårsdramat Young Royals just nu är mest omtalad.

Han ihop med motspelaren Omar Rudberg har fått mycket uppmärksamhet även från internationellt håll, och i en intervju med Sveriges Radio berättar Edvin att det hela känns surrealistiskt.

– Jag har fått porrfilmförfrågningar av folk, det är ju lite märkligt, säger han och skrattar.

Edvin kommenterar också sorgen som uppstod i samband med inspelningen av sista säsongerna av Gåsmamman.

Annons

– Jag har fått en fin bonusfamilj och det gör ont i hjärtat att lämna.

Alexandra Rapaport om slutet på säsong 6 av Gåsmamman

Den sista säsongen, som har premiär den 29 augusti på C More, kantas av mycket känslor berättar Alexandra Rapaport i en intervju med Expressen.

– Det finns ju något distanslöst i den här serien, den är väldigt känslostark och man kan inte sitta och tänka: ”men det där är ju inte trovärdigt”, för då tappar man det med just Gåsmamman. Så kan man göra med andra serier, säger hon och fortsätter:

– Jag tror att de tittare som känner oss och vet vad vi levererar kommer bli väldigt, väldigt tagna av slutet. Jag känner också att det inte riktigt går att fortsätta efter det slutet. Det kommer alla tittare förstå att det rent psykologiskt inte går. Det är så vi har byggt det.

Annons