Petra Mede om beslutet med dotterns pappa: ”Vi har en deal”

Petra Mede med dottern Adeline och exmaken Mattias Gunther

Petra Medes, 52, senaste graviditet höll hon hemlig i hela sex månader. Men när hon gästade Nyhetsmorgon innan sommaren bekräftade att hon var gravid med sitt andra barn.

– Jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt privilegierad. Man tar en dag i taget. Inget är självklart, en graviditet är aldrig självklar. Jag längtar till vi är i mål, sa hon i Nyhetsmorgon.

Programledaren har sedan tidigare dottern Adeline, 9, med Mattias Günther, 44. Men när hon fick frågan om det finns en partner med i bilden denna gång svarade Petra så här:

– Nej, det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet.

Se också: 5 saker om Petra Mede du kanske inte visste

5 saker du vill veta om Petra Mede
1:17

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Petra Mede

(1:17)

Slå på ljud

Petra Mede om chocken inför att bli tvåbarnsmor

I mitten på juni kom då den lilla, och dottern har fått namnet Paula. Men att gå från att vara mamma till ett barn till nu två har enligt Petra Mede varit en smärre chock, förklarade hon när hon gästade TV4-programmet Efter fem nyligen.

– Det är så konstigt för när man väntar barn så är det bara "gud vad underbart". Men nu helt plötsligt säger alla att det är en jättegrej att få två barn, men ingen pratade om det innan, sa hon och fortsatte:

– Det är underbart, men ja det är lite chockartat.

Petra Mede med dottern Adeline på Gröna Lund i Stockholm 2015.

Beslutet med dottern Adelines pappa

Men mycket mer berättar inte Petra Mede om sina döttrar, hon vill nämligen hålla vissa saker för sig själv. Den äldre dottern som hon har med sitt ex pratar hon till och med nästan aldrig om.

– Vi har en deal att vi pratar inte om henne, har Petra Mede tidigare sagt i P4 när programledaren undrade vad Adeline kände inför att bli storasyster.

Karin Törnblom/TT

– Vad hon tänker det får hon… om hon mot förmodan skulle bli en offentlig person så får hon berätta det när hon blir stor, fortsatte Petra Mede i intervjun.

Foto: TT/Instagram

Utvald läsning