Petra Mede lämnar Bonusfamiljen – återkommer inte som Katja i säsong 4

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

SVT:s populära serie Bonusfamiljen handlar om hur livet flätas samman för flera olika par, bonusföräldrar och barn. Serien skildrar bonusfamiljs-livet på ett komiskt sätt och tar upp allt som kan hända efter separationer och nya familjekonstellationer. Serien som även visas på Netflix är en av SVT:s mest omtyckta dramaserier under senare år.

Petra Mede har spelat karaktären Katja och har tidigare berättat för Göteborgs Posten om karaktären och vad hon tycker om serien:

Bonusfamiljen är ett av de roligaste uppdragen jag har, jag bara njuter hela vägen, säger Mede och fortsätter:

– Herngrens och de andra som skriver har hittat något som är spot on i vår tid. När jag var liten gick det något som hette ”Svenska hjärtan” på tv, som var epokgörande, och jag tycker faktiskt att Bonusfamiljen är något liknande idag.

Men nu kommer SVT med ett dystert besked. Hösten 2021 kommer den fjärde säsongen av den populära serien, men en stor förändring har dock skett. På grund av hälsoskäl kopplade till covid-19 återvänder inte Petra som Katja i den nya säsongen, det meddelar SVT i ett pressmeddelande.

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av Bonusfamiljen, säger Petra i pressmeddelandet.

Petras ord om avhoppet

Hon säger att serien är bland de roligaste skådespelarjobb hon gjort.

– Jag vill passa på att tacka för de här fantastiska åren med Bonusfamiljen. Det har varit bland det roligaste jag har gjort och jag kan bara hoppas att få vara med om nåt lika kul igen. Jag önskar hela produktionen ett stort lycka till.

”Otroligt ledsna”

Anna Croneman, programchef SVT Drama, säger i pressmeddelandet vilket förlust det är att inte få ha med Petra i den fjärde säsongen.

– Vi är otroligt ledsna över att Petra blivit sjuk. Pandemin drabbar människor över hela vårt land, nu även Bonusfamiljen. Det allra viktigaste är att Petra får alla förutsättningar att bli frisk så snart som möjligt. Inspelningen fortsätter som planerat och under morgondagen kommer vi att meddela vem som ersätter henne i rollen som Katja i säsong fyra, säger Anna Croneman.

Foto: TT

LÄS MER:

Här är de nya programledarna för Let's Dance

Petra Mede om familjelivet: "Klart mamman ska vara hemma mest"

Redaktionens tips
Dela på: