Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Pernilla Wahlgren om hatet: “Förstår att folk stör sig”

31 okt, 2022 
Ebba S. Dahlman
Claudio Bresciani / TT
Pernilla Wahlgrens stora framgångar sticker i ögat på en del.
Nu berättar realitystjärnan att hon adapterat en ny strategi för att slippa hat.
– Min stora skräck är att folk ska tycka att jag har hybris på riktigt, berättar hon i senaste avsnittet av podcasten Wahlgren & Wistam.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Mångsysslaren Pernilla Wahlgren, 54, rider just nu på en framgångsvåg. Förutom succén med den egna realityserien Wahlgrens värld, diverse tv-framträdanden och föreställningen Pernilla Wahlgren har hybris (för att inte tala om det blomstrande kärlekslivet), så har hon just nu momentum med ett nytt hedersfullt uppdrag.

I förra veckan stod det klart att Pernilla Wahlgren är den profil som kommer att axla rollen som allsångsledare i SVT:s Allsång på Skansen, efter Sanna Nielsens, 37, uppmärksammade avhopp i somras.

– Det är så stort. Det är så hedrande och smickrande, och jag är så glad att få axla den här manteln efter alla de fantastiska allsångsledarna som har varit innan mig, förklarade Pernilla i SVT:s Morgonstudion i samband med avslöjandet.

Annons

I efterdyningarna av nyheten har Pernilla dessvärre fått en del hat från människor som uttryckt att de stör sig på överexponeringen av tv-personligheten.

Pernilla Wahlgren om hatet efter allsångsavslöjandet

I det senaste poddavsnittet av Wahlgren & Wistam, som Pernilla driver tillsammans med vännen Sofia Wistam, 56, reflekterar hon över reaktionerna efter allsångsavslöjandet.

– Jag förstår att det finns saker att störa sig på med mig och det är ju för att jag också har en realityshow [Wahlgrens värld reds. anm.], där jag vågar visa mina dåliga sidor.

Realitystjärnan är inte utan självmedvetenhet. Hon har förståelse för att en del personer kan tröttna på att se henne i tv-rutan, eftersom hon syns mycket och i olika sammanhang.

– Jag hoppas att folk inte ska spy när de ser mig i rutan, säger hon i podcasten och medger att hon har förhoppningar på ett varmt mottagande från publiken när hon intar Sollidenscenen på Skansen kommande sommar.

Pernilla Wahlgren har stått på scenen i Allsång på Skansen många gånger förut. År 2023 intar hon den, för första gången, som programledare för det älskade underhållningsprogrammet.

Pernilla Wahlgrens nya strategi för att slippa elaka kommentarer

Utöver hennes många åtaganden är Pernilla Wahlgren dessutom en aktiv användare av sociala medier, något som kan vara ett tveeggat svärd. I hennes egna kanaler får hon mottaga mycket kärlek, men också mycket hat.

Annons

Framåt har hon därför en ny strategi för att undvika hatfulla kommentarer; minimera antalet ”skrytiga” inlägg på Instagram.

Se också: 4 snabba frågor med Pernilla WahlgrenBrand logo
Se också: 4 snabba frågor med Pernilla Wahlgren

– Min stora skräck är att folk ska tycka att jag har hybris på riktigt. Ibland kan jag känna så här att ”Kan jag verkligen lägga ut att vi sålde ut ännu en arena som vi spelade på igår?”, förklarar Pernilla.

Hon fortsätter:

– Jag vill inte att folk ska tycka att ”Usch det går inte att följa henne för hon har fått hybris på riktigt”. Det är inte så att man vill skryta, men man är så glad och tacksam bara och vill ju ändå tacka publiken varenda gång. Det är en fin linje.

Foto: Pontus Orre/Aftonbladet

Annons