Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Peg och Penny Parneviks egna ord om uppväxten

22 nov, 2022 
AvMåBra Redaktionen
familjen parnevik
Om man barn växer upp i en familj där resor, lyxiga restaurangbesök och hotellövernattningar ingår i ens vardag är det kanske inte konstigt att man börjar reflektera över det när man blir äldre. Nu delar systrarna Penny och Peg Parnevik om hur familjens livsstil präglat dem.
Annons

Peg och Penny Parnevik är barn till världens Sveriges främsta golfspelare Jesper Parnevik. Nu har systrarna börjat reflekterat över vad det inneburit och vad deras lyxiga barndom haft för inverkan på dem.

Se också: Motherhood möter Penny Parnevik

Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mammaBrand logo
Penny Parnevik om karriären, småbarnslivet och att vara en ung mamma

Peg och Penny Parnevik om uppväxten med Jesper och Mia

I ett avsnitt av podcasten ”Peg & Penny” berättar systrarna nu om uppväxten, skriver Expressen.

”Helt ärligt, helt objektivt – våra föräldrar har gett oss ett lyxliv”, säger Peg Parnevik som samtidigt berättar hur ofta de flugit privatplan och bott på lyxiga hotell över hela världen.

Men trots att de vuxit upp i en livsstil med lyx och flärd är de ändå noga med att berätta att det inte inneburit att de som barn var bortskämda eller inte hade några gränser. Föräldrarna Mia och Jesper var noga med disciplinen.

Annons

Peg fyller i:

”Även om vi är så privilegierade så gör det mig stolt att mamma och pappa alltid varit hårda mot oss” säger hon.

Peg och penny Parnevik
Förutom podden arbetar systrarna Peg (till vänster) och Penny (till höger) med fler projekt tillsammans.

Penny Parnevik om hur det är att vara mamma

Systern Penny håller med, men kan ändå känna sig ambivalent och tveksam –samtidigt som hon kan relatera till sig själv i sitt föräldraskap. Hon är nämligen det enda barnet i syskonskaran som själv är förälder. Penny berättar att hon försöker vara lyhörd för sonen Atticus, 3, och dottern Pebbles, 2, känslor och tankar.

”Jag känner mig ofta ”mind-fucked” över hur jag ska vara som förälder, för jag har uppskattat att vi haft en disciplinerad uppväxt – eller inte där och då – men jag uppskattar vem jag har blivit, säger hon i podcasten.

Annons

I en tidigare intervju med vår systertidning Motherhood har Penny berättat att hon vuxit in i sin mammaroll trots att det stundvis känns jobbigt.

”Det var faktiskt någon som frågade mig häromdagen om jag tycker att det är svårare att förälder än vad jag trodde innan. Då var jag ärlig och svarade att det är 5 000 gånger svårare”, sa hon då.

Penny busar med dottern Pebble.

Det är säkert många föräldrar som kan känna igen sig i Pennys tankar. Så fort man blir någons mamma eller pappa börjar man reflektera över den man blivit och den man är. Vad vill jag ta med mig från min uppväxt och hur vill jag vara som förälder? är frågor som ofta dyker upp.

Relationen till föräldrarna har förändrats

I takt med att barnen blir äldre och man som förälder blir säkrare i sin roll kan även relationen förändras. Systrarna diskuterar hur deras situation sett och ser ut.

”Någonting som jag verkligen uppskattat med våra föräldrar är att de alltid sagt 'vi är inte dina kompisar, du är inte min vän – du är mitt barn'”, säger Penny.

Annons

Hennes storasyster Peg håller med:

”Oh ja, Gud ja. Jag har aldrig i mitt liv, förrän typ på riktigt i år, känt att jag kunnat vara 'vän' med mina föräldrar”, säger hon och fortsätter:

”Det är verkligen någonting bra som de gett oss. Vi har ju sett vänner och bekanta som har en konstig relation till sina föräldrar och som tror att de är vänner – så ska det inte vara”, säger Peg.

Peg beskriver hur relationen mellan henne och föräldrarna har utvecklats den senaste tiden – någonting som hon märkte tydligt när hon följde med dem på en resa nyligen.

”Jag kan älska dem och känna jättemycket kärlek till dem, men det var första gången jag kände att Gud vad härligt och lugnt ... och som att vi alla bara var människor”, säger hon.

Källa: Expressen, Peg & Penny, Motherhood

Foto: TT, Instagram

Annons