Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Patrick Ekwalls utmaning med dottern – efter hustrun Hannahs död

01 feb, 2023 
Patrick Ekwall
TT
När Hannah Ekwall gick bort blev Patrick Ekwall kvar med deras dotter Tindra och hans andra dotter Wilma.
Nu berättar han vad som är svårast i det nya livet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste

Det har gått närmare två år sedan Patrick Ekwall förlorade sin hustru Hannah Ekwall. Hon hade upptäckt en knöl på sitt ena bröst, och efter en några undersökningar fick hon veta att det var trippelnegativ bröstcancer. Knappt ett år senare berättare sportjournalisten om hennes bortgång.

“Vår underbara älskade Hannah har somnat in.Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde sta emot till slut.Vi ar bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje”, skrev han då på Instagram.

“Det tycker jag är en fruktansvärd känsla som förälder”

Paret fick tillsammans dottern Tindra, och Patrick Ekwall har sedan ett tidigare förhållande dottern Wilma. I Renées brygga berättar han hur tiden som ensamstående pappa varit.

Annons

– Svårast i den här situationen, som vi lever i, är framför allt att jag inte riktigt vet hur min dotter Tindra mår efter att hennes mamma gått bort. För att det går inte alltid att tyda, och det tycker jag är en fruktansvärd känsla som förälder.

– Sen tycker jag att det blir lite bättre och bättre för varje månad som går.

Vill inte leva ensam sina sista år

Han beskriver första tiden som ett trauma, som att han kastats ut på havet utan att kunna simma. Patrick Ekwall säger också att det varit svårt för honom att leva fullt ut.

– I början tänkte jag så när jag var med kompisar eller när jag skrattade åt något. Sekunden efter kunde jag tänka ”vad fan, ska jag sitta här och skratta när min fru har dött”.

Men det blir något lättare med åren, även om han så klart aldrig kommer att glömma sin Hannah.

– Jag känner att jag inte vill leva ensam de åren som är kvar. För att jag också vet och är övertygad om att det är vad Hannah hade önskat det. Hon hade inte önskat att vi suttit själv i huset i Bromma och leva i någon slags ensamhet, säger han i programmet.

Här är de vanligaste formerna av cancer i SverigeBrand logo
Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

Foto: TT

Annons