Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Patrick Ekwall om dotterns stöd efter hustrun Hannahs död

16 sep, 2022 
Linda Strömbäck
Patrick Ekwall med dottern Wilma
TT
Förra året drabbades sportjournalisten Patrick Ekwall av en stor tragedi när hans hustru Hannah gick bort i cancer. Nu berättar han om sin nya bok och stödet han fått från sin 23-åriga dotter Wilma.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Patrick Ekwall du kanske inte visste

Vid endast 36 års ålder gick Hannah Ekwall bort i TNBC, så kallad trippel negativ cancer. Efter sig lämnade hon maken Patrick, 8-åriga dottern Tindra och 23-åriga bonusdottern Wilma. Ett år efter Hannahs bortgång kommer nu Patrick Ekwall med en boken En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon, där han skriver om traumat att plötsligt förlora sin fru, och sin dotters mamma.

Patrick Ekwall om livet efter Hannah

I en intervju med Wellness berättar Patrick om livet efter Hannah och hur han nyligen valt att se på tillvaron med nya glasögon.

– Jag säger inte att vi lever i sorg eftersom jag hatar det ordet. För mig är sorg att sitta med neddragna gardiner och stirra in i väggen. Jag lever inte i sorg, jag lever, om du förstår vad jag menar. Min fru har lämnat oss och det är förjävligt, jag saknar henne hela tiden, men jag känner inte att jag vill sitta svartklädd i ett mörkt rum, säger Patrick.

Annons

Stödet från dottern Wilma

Men processen att ta sig dit han är idag har tagit sin tid. I intervjun berättar Patrick att hans dotter Wilma varit en av nycklarna till att ta sig igenom sorgen.

– Jag pratar med min äldsta dotter som är 23 år och sedan går jag hos en psykolog med traumainriktning. Det är jättebra, jag vill inte ha någon som lägger huvudet på sned och tycker synd om mig, men som svarar på mina frågor och funderingar.

Patrick med dottern Wilma på Idrottsgalan 2022
Patrick med dottern Wilma på Idrottsgalan 2022

Patrick Ekwalls nya bok

Nya boken En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon beskriver Patrick som en kärleksförklaring till sin avlidna hustru, men också som en reflektion över traumat att förlora någon och vad som sker både mentalt och praktiskt.

– Jag och Hannah var öppna med hennes diagnos eftersom vi inte ville att det skulle tisslas och tasslas. Många människor hörde av sig och tackade för hjälpen. Tack för vadå? Jag har inte hjälpt någon, tänkte jag. Det visade sig att öppenhet kring det här, inte bara cancer, men döden, trauman och förluster, var något många ville prata om, berättar Patrick.

Foto: TT

Annons