Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Ordbokens markering mot sexistiska Doctor Who-fans

19 jul, 2017 
AvIda Gustafsson
Skådespelaren Jodie Whittaker är den första kvinnan som axlar rollen som Science Fiction-doktorn. Detta val har fått många fans att se rött – de anser att doktorn är en man. Nu har de läxats upp på Twitter av uppslagsverket Merriam-Webster.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det amerikanska ordboksföretaget Merriam-Webster har ett mycket aktivt Twitterkonto där de svarar på aktuella språkfrågor. Sedan Donald Trump tillträdde som president har detta konto även blivit mångas favorit efter att de flertalet gånger tillrättavisat hans ordval och förklarat innebörden av uttryck.

Nu har ordboken ryckt ut igen.

I samband med att det blev officiellt att Jodie Whittaker ska spela doktorn i den brittiska populära tv-serien ”Doctor Who” i nästkommande serie blev det ett ramaskri på internet.

Att den fiktiva karaktären för första gången sedan starten 1963 ska spelas av en kvinna har fått många att se rött och ta till sociala medier för att visa sit missnöje. En twitteranvändare skriver ”Jag är så trött på den här politiska korrektheten. Doctor Who är en man”.

Men Merriam Webster sätter ner foten mot alla sexister:

”’Doktor’ har inget genus på engelska.”

Källa: Huffington Post, Expressen

Foto: IBL 

Läs även Dotterns läxa var sexistisk – så mamman skrev om

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons